Premierul grec avertizează că țara sa se confruntă cu o vară periculoasă

Premierul grec avertizează că țara sa se confruntă cu o vară periculoasă
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 18:49

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că țara se confruntă cu o vară periculoasă din cauza incendiilor de vegetație, care sunt favorizate de seceta prelungită și de vânturi neobișnuit de puternice, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Incendiile de vegetație sunt frecvente în această țară mediteraneană, dar vremea mai caldă, mai uscată și mai vântoasă, pe care oamenii de știință o asociază cu efectele schimbărilor climatice, a crescut frecvența și intensitatea acestora. În acest weekend, zeci de incendii au izbucnit în Grecia, inclusiv două în apropierea capitalei, Atena.

 Protest la CE Oltenia: probleme legate de criteriile pentru neprelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată CITEȘTE ȘI Protest la CE Oltenia: probleme legate de criteriile pentru neprelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată

"Este o vară care este de așteptat să fie deosebit de periculoasă, cele mai dificile perioade sunt încă în fața noastră", a declarat Mitsotakis adresându-se cabinetului său. "Am avut o lună iunie foarte dificilă în ceea ce privește condițiile meteorologice, cu secetă ridicată și rafale de vânt neobișnuit de mari pentru acest sezon", a adăugat el, lăudând pompierii pentru că au reușit să stăpânească incendiile izbucnite în weekend, scrie News.ro.

Mitsotakis a spus că aproape 100 000 de metri pătrați de teren au ars în cele două incendii izbucnite la sfârșitul săptămânii, dar pagubele au fost limitate datorită răspunsului autorităților care se ocupă de situațiile de urgență. Grecia și-a intensificat pregătirile în acest an, angajând mai mult personal și sporind formarea, după ce anul trecut incendiile de pădure au forțat 19.000 de persoane să părăsească insula Rodos și au ucis 20 de persoane în nordul țării.

"Arsenalul nostru ar putea fi mai puternic, dar nimic - și asta se vede în practică - nu bate pregătirea și implicarea publicului în această apărare colectivă împotriva pericolelor naturale", a menționat Mitsotakis.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
vara