Ciclonul Boris - Ungaria ridică diguri provizorii de-a lungul Dunării

Ciclonul Boris - Ungaria ridică diguri provizorii de-a lungul Dunării
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 16:04

Autoritățile ungare au instalat baraje și diguri provizorii pe o lungime de 544 de kilometri de-a lungul Dunării și altor râuri ca urmare a riscului de inundații în urma precipitațiilor abundente provocate în zona centrală a Europei de ciclonul Boris în ultimele zile, a anunțat guvernul ungar, transmite agenția EFE.

Debitul Dunării a crescut dinspre Austria și Slovacia, unde situația începe să se îmbunătățească. Autoritățile maghiare au declarat stare de alertă în zonele limitrofe Dunării, din cauza riscului de revărsare a fluviului, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Explozii masive în regiunea rusă Tver. Ucrainenii ar fi lovit cu drone un depozit de muniții al Armatei Ruse CITEȘTE ȘI VIDEO Explozii masive în regiunea rusă Tver. Ucrainenii ar fi lovit cu drone un depozit de muniții al Armatei Ruse
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Se așteaptă ca nivelul cursurilor de apă în Ungaria, în principal al Dunării, să continue să crească în zilele următoare și să ajungă la un nivel care ar fi cu numai 40 de centimetri sub maximul istoric înregistrat în 2013, când au fost revărsări în mai multe zone.

Premierul ungar Viktor Orban, care a vizitat zonele unde se desfășoară lucrări de combatere a revărsării fluviului, a declarat că inundațiile ar putea dura până la opt zile.

Orașele situate în apropierea cursurilor de apă cele mai afectate au instalat deja diguri provizorii, la aceste lucrări participând mii de militari și sute de voluntari.

Primarul Budapestei, Gergely Karacsony, a avertizat că "cea mai mare inundație din ultimul deceniu" se apropie de oraș. El a asigurat că Budapesta este pregătită pentru creșterea nivelului Dunării. Insula Margareta - înconjurată de Dunăre, în centrul orașului - a fost închisă, fiind de asemenea închise străzi din apropierea fluviului.

viewscnt
Afla mai multe despre
dunare
boris
dig