Șeful armatei germane estimează că Rusia va fi capabilă de un atac convențional la scară largă, inclusiv pe teritoriul NATO, până în 2029.
Spune că “cea mai mare provocare a mea, în acest moment, este să asigur rapid pregătirea operațională a trupelor, cu toate mijloacele disponibile pe piață”.

16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Generalul Carsten Breuer, care se află la comanda Bundeswehr (Armata Germaniei), a declarat pentru publicația Welt am Sonntag că “Cea mai mare provocare a mea, în acest moment, este să asigur rapid pregătirea operațională a trupelor – și trebuie să fac asta cu toate mijloacele disponibile pe piață“.
Breuer a mai transmis că se bazează pe loialitatea SUA, militând pentru cooperarea cu americanii în domeniul armamentului: “Desigur, ne vom uita mai întâi în Germania și Europa, pentru a vedea dacă există posibilități aici. Dacă nu, având în vedere constrângerile de timp, va trebui să cumpărăm și din SUA. Ținta noastră este 2029. Trebuie să fim operaționali până atunci“, arată BiziDay.

Șeful Bundeswehr a stabilit drept țintă pentru reînarmare sfârșitul deceniului, avertizând despre acumularea rapidă de personal și arme a Rusiei.
Breuer crede că scopul lui Putin este distrugerea NATO, iar amenințarea este una “semnificativă”. Breuer estimează că forțele armate ale Rusiei, care au 1,5 milioane de soldați, vor fi de două ori mai mari anul viitor decât înainte de războiul declanșat împotriva Ucrainei.
“Vedem că aproximativ 1.500 de tancuri de luptă sunt fie nou produse, fie scoase din depozite și reparate în fiecare an, de ruși – asta este mult mai mult decât este necesar pentru războiul împotriva Ucrainei. Iar depozitele rușilor sunt pline și cu muniție“, a afirmat acesta.

Potrivit evaluării sale, Rusia ar fi “capabilă de un atac convențional la scară largă, inclusiv pe teritoriul NATO” până în 2029. A mai declarat că scopul lui Putin este “să slăbească și să distrugă NATO ca alianță și să discrediteze forma noastră occidentală de societate“.
Întrebat dacă are încredere că, în cazul unui atac rusesc asupra statelor baltice, SUA vor interveni, generalul a fost categoric: “Da, absolut“, adăugând că, în recenta sa vizită desfășurată în Statele Unite, nu a observat niciun semn printre omologii americani “că se îndepărtează de NATO.
Dimpotrivă, șefii de stat major din toate statele NATO se apropie unul de celălalt. Ei caută solidaritate, se consultă din ce în ce mai mult și fac mai mult schimb de analize decât în ultimii ani“, a spus Breuer.