Atac masiv cu drone al Ucrainei în mai multe regiuni ruse, inclusiv asupra Moscovei. Trei aeroporturi au fost închise, zeci de zboruri au fost suspendate

Atac masiv cu drone al Ucrainei în mai multe regiuni ruse, inclusiv asupra Moscovei. Trei aeroporturi au fost închise, zeci de zboruri au fost suspendate
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2024

Ministerul rus al Apărării a anunțat că în cursul nopții 144 de drone ucrainene ai fost doborâte deasupra teritoriului rus în nouă regiuni, inclusiv 20 în regiunea Moscova, unde zeci de zboruri au fost suspendate, după ce trei aeroporturi au fost închise, relatează Ukrainskaia Pravda și Reuters.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, majoritatea dronelor ar fi fost doborâte pe teritoriul regiunii Briansk - 72.

Urmărește-ne și pe Google News
VW scumpește mașinile cu motoare cu combustie. În ultimii 8 ani prețul unui Polo a crescut cu peste 8.000 de euro CITEȘTE ȘI VW scumpește mașinile cu motoare cu combustie. În ultimii 8 ani prețul unui Polo a crescut cu peste 8.000 de euro
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

De asemenea, 20 de drone ar fi fost doborâte deasupra regiunii Moscova, 14 deasupra regiunii Kursk, 13 deasupra regiunii Tula, 8 deasupra regiunii Belgorod, 7 deasupra regiunii Kaluga, 5 deasupra regiunii Voronej, 4 deasupra regiunii Lipețk și una deasupra regiunii Oriol.

Ministerul rus al Apărării nu a raportat, așa cum face de obicei, nicio consecință a atacului, scrie News.ro.

Anterior, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, declarase că în cursul nopții, 14 drone care zburau spre capitala rusă au fost doborâte. Presa rusă a informat că aeroporturile Șeremetevo, Domodedovo și Vnukovo au fost închise și zeci de zboruri au fost suspendate.

Locuitorii din Ramenskoe, un district de lângă Moscova, au relatat că epava uneia dintre drone a lovit o clădire rezidențială înaltă și acolo a izbucnit un incendiu. Ulterior, au existat informații despre alte două clădiri care ar fi fost lovite de resturi de drone. Canalele de Telegram SHOT și Baza din Rusia, care sunt apropiate de serviciile de securitate ale Rusiei, au postat videoclipuri cu flăcări ieșind dintr-o clădire rezidențială cu mai multe etaje, afirmând că cinci apartamente au fost distruse în atacul unei drone în Ramenskoe.

În plus, aeroportul Jukovski de lângă Moscova a fost avariat, iar Sobianin a declarat că operațiunile de stingere a incendiilor sunt în curs de desfășurare la aeroport. Autoritățile din alte regiuni ale Rusiei au raportat, de asemenea, atacuri cu drone.

Grindeanu: Stadiul lucrărilor pentru primul tronson al magistralei de metrou M6 Piața 1 Mai-Băneasa este 15-16%. Lucrările la al doilea încep săptămânile viitoare CITEȘTE ȘI Grindeanu: Stadiul lucrărilor pentru primul tronson al magistralei de metrou M6 Piața 1 Mai-Băneasa este 15-16%. Lucrările la al doilea încep săptămânile viitoare

Potrivit Reuters, oficialii ruși au declarat marți că valul de drone care au vizat capitala rusă au ucis o femeie de 46 de ani, au rănit mai multe persoane și au forțat suspendarea a peste 30 de zboruri. De asemenea, câteva zeci de persoane au fost evacuate în centre de cazare temporară.

Autoritățile din regiunea Tula, care se învecinează la nord cu regiunea Moscova, au declarat pentru agenția rusă de presă de stat că resturile unei drone au căzut pe o instalație de combustibil și energie, dar că „procesul tehnologic” al instalației nu a fost afectat.

Industria internă a dronelor din Ucraina a crescut rapid, iar Kievul a intensificat atacurile cu drone asupra infrastructurii energetice, militare și de transport din Rusia.

Atacurile de marți urmează unei avalanșe de drone lansate de Ucraina la începutul lunii septembrie, care au vizat în principal instalațiile energetice și electrice ale Rusiei.

Atacurile au loc într-un moment critic al războiului, Rusia continuând ofensiva în estul Ucrainei, în timp ce încă se străduiește să expulzeze din Kursk forțele Kievului, care au trecut granița sa de vest printr-o incursiune surpriză în luna august.

Ucraina a făcut presiuni asupra Statelor Unite pentru a obține permisiunea de a utiliza arme mai puternice, furnizate de Occident, pentru a provoca pagube mai mari în interiorul Rusiei și pentru a reduce capacitatea Moscovei de a-și continua atacurile asupra Ucrainei, pe care a invadat-o în februarie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina
drone