Patronatele din turism: Lărgirea plajelor nu trebuie făcută în plin sezon estival. Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele - VIDEO

Patronatele din turism: Lărgirea plajelor nu trebuie făcută în plin sezon estival. Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele - VIDEO
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 13:06

Lărgirea plajelor, prin fonduri europene, este binevenită, dar nu în plin sezon estival, avertizează Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

VEZI AICI ȘI VIDEO Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele

„Am realizat, dintr-o eroare, nu s-a înțeles cum să se organizeze licitațiile, iar jumătate dintre licitații nu s-au făcut în acest an. Dar să dai acceptul pentru înnisipare în sudul litoralului în plin sezon? Are habar domnul ministru (al Mediului, Mircea Fechet, n.r.) că plajele din Neptun sunt acum închise? Este conștient de ceea ce face? La Neptun, noroc cu piscinele și cu un aqua park. Altfel, avem semnale puternice că turiștii sunt deranjați că nu au acces la plaje. La fel procedează și colegul său, primarul din Mangalia, care asfaltează în plin sezon”, a afirmat președintele ANAT, Alin Burcea, în comunicatul citat.

VIDEO Un robot umanoid, utilizat la întreținerea căilor ferate în Japonia CITEȘTE ȘI VIDEO Un robot umanoid, utilizat la întreținerea căilor ferate în Japonia

La rândul său, vicepreședintele ANAT, Adrian Voican, susține că investițiile ar trebui proiectate cu patru ani înainte, scrie Agerpres.

„Autoritățile nu știau că trebuie să taie copaci? Nu puteau să planifice și să țină cont să nu facă lucrări în sezon? Sau nu le pasă ori nu au habar și se trezesc cu opt zile înainte că anunță oprirea traficului? Astfel de lucrări sunt necesare, dar trebuie implementate cu cap, predictibil. Ar trebui anunțate cu șase luni înainte, pentru a putea găsi soluții, nu de pe azi pe mâine”, subliniază Voican.

Reprezentanții „Apele Române” Constanța au anunțat că, pentru proiectul de înnisipare, sunt planificate trei celule de plajă între Neptun și Venus, pe o distanță de 2,5 km: între zona „10 Steaguri” și Hotel Poseidon, în stațiunea Jupiter – între Hotel Poseidon și Cap Aurora, respectiv între Cap Aurora și Venus.

Potrivit patronatelor din turism, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a hotărât ca lărgirea și înnisiparea plajelor de pe litoralul românesc, pentru stațiunile Neptun și Venus, să aibă loc în plin sezon estival.

„În România sunt din ce în ce mai multe lucrări de infrastructură binevenite, mult-așteptate, însă, din păcate, perioadele lucrărilor sunt total ilogic alese. Așa cum în București sau într-un oraș mare, lucrările de reparații, deși ar fi ideal să fie organizate vara, când traficul este mai lejer, iar lumea este plecată, de multe ori ele încep toamna, odată cu debutul anului școlar sau universitar și cu revenirea din concedii”, atrage atenția ANAT.

viewscnt
Afla mai multe despre
anat
plaja