Întrebare a statului la care răspunsul nu vine repede: Dacă sunt proprietar de restaurant, pot să-mi pun murăturile proprii?

Întrebare a statului la care răspunsul nu vine repede: Dacă sunt proprietar de restaurant, pot să-mi pun murăturile proprii?
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 18:42

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a declarat la conferința de lansare a Comandamentului Litoral 2024 al ANPC, că atunci când autoritățile constată că lucrurile sunt grave și sunt puse în pericol sănătatea și viața consumatorilor, măsurile sunt imediate. El a menționat că a fost dată o măsură de prevenție într-o cameră de hotel unde o mamă cu un copil de doi ani a găsit priza cu firele scoase afară și a menționat că în astfel de cazuri nu există consiliere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Radu Oprea a afirmat că autoritățile trebuie să comunice în permanență cu mediul de afaceri.

Ryanair bifează un record CITEȘTE ȘI Ryanair bifează un record

”Eu cred că ori de câte ori comunici, nu greșești, că lucrul acesta trebuie să-l facem ca autorități, să comunicăm cu mediul de afaceri să explicăm de fiecare dată, să avem împreună ghidurile despre care am vorbit cu mediul de afaceri că le vom avea pentru că de multe ori am constatat în discuțiile pe care le-am avut cu antreprenorii că sunt întrebări simple la care nu știu răspunsul. O întrebare de genul: dacă sunt proprietar de restaurant, pot să-mi pun murăturile proprii? Și dacă da, ce trebuie să fac? Pentru astfel de întrebări, la care răspunsurile trebuie să fie extrem de simple, avem nevoie de aceste ghiduri de comunicare ușor de înțeles și de procedură. Sigur, acolo unde constați rea-voință, unde constați că ai fost ai consiliat, ai îndrumat și lucrurile nu s-au îndreptat, cu certitudine sancțiunile vor fi la locul lor și mesajul acesta este foarte ferm și foarte clar, că vom fi intransigenți peste tot, unde constatăm că este pusă în pericol integritatea viața, sănătatea consumatorului din România”, a afirmat Radu Oprea.

El a precizat că măsura este imediată atunci când este vorba să fie pusă în pericol sănătatea sau viața consumatorilor, scrie News.ro.

Wizz Air lansează o nouă cursă din România CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează o nouă cursă din România



”Atunci când constatăm că lucrurile sunt grave, măsurile sunt imediate. Pentru lucruri care pot avea în acel moment impact asupra sănătății, integrității consumatorului din România, aici nu există consiliere. Aici măsura este imediată. Și acest lucru trebuie foarte bine înțeles. Am găsit un caz, și vi-l pot explicita ca să vă fac mai bine înțeles, în care a fost dată o măsură de prevenție într-o cameră de hotel, unde o mamă cu copil de doi ani, a găsit priza fără capac de protecție, cu firele scoase afară.

Acolo nu există consiliere. Nu există pentru că integritatea copilului, viața lui a fost pusă pericol atunci. Pentru așa ceva trebuie să fim intrasigenți, măsurile luate trebuie să fie ferme foarte dure în acel moment, nu mai târziu”, a mai explicat Radu Oprea.

viewscnt
Afla mai multe despre
radu oprea
consumatori