Claudia Tocilă, Vola.ro: Anul acesta, Germania a urcat în top 5 destinații preferate de români, în timp ce Bulgaria și Grecia au ieșit. Tirana este noua destinație intrată în atenția românilor

Claudia Tocilă, Vola.ro: Anul acesta, Germania a urcat în top 5 destinații preferate de români, în timp ce Bulgaria și Grecia au ieșit. Tirana este noua destinație intrată în atenția românilor
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris joi, 07:51

Destinațiile populare au rămas relativ aceleași în 2024, însă cu mici variații, spune, pentru Profit.ro, Claudia Tocilă, Chief Marketing Officer ITH Group, din care fac parte Vola.ro, Vola.bg și FRU.pl în Polonia. Anul acesta, adaugă ea, Tirana este noua destinație intrată în atenția românilor.

“Datorită campaniilor de promovare de care s-a bucurat vara aceasta, Tirana a devenit o destinație foarte atractivă din punct de vedere al costurilor, având un tarif mediu de sub 100 €/persoană”, precizează Claudia Tocilă.

Urmărește-ne și pe Google News

Ea adaugă că în fiecare an există destinații constant prezente în topul preferințelor precum Italia, Spania și Marea Britanie.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

“Anul acesta, Germania a urcat în top 5 datorită EURO 2024, în timp ce Bulgaria și Grecia au ieșit. Motivul nu este că românii nu le mai preferă, însă majoritatea au ales să meargă cu mașina personală datorită proximității.

În 2024, orașele europene au rămas cele mai populare, 56% dintre călători au optat pentru acestea, comparativ cu 65% în 2023. Scăderea ușoară indică o diversificare a interesului pentru destinații interne și non-europene.

Orașele europene mari, precum Londra, Milano și Roma au rămas însă preferate, fiind în concordanță cu anii trecuți. Anul acesta, și Paris s-a bucurat de un loc în clasament datorită Olimpiadei și a evenimentelor conexe. Cu alte cuvinte,”vara sporturilor” a influențat alegerea destinațiilor și ne bucură să observăm această înclinație a românilor către sport”, mai spune aceasta.

Resource Partners continuă investițiile în România, prin cel de-al treilea fond, cu un jucător cheie din industria turismului online, Vola.ro. Echipa Resource Partners urmărește să încheie cel puțin încă o tranzacție pe piața românească CITEȘTE ȘI Resource Partners continuă investițiile în România, prin cel de-al treilea fond, cu un jucător cheie din industria turismului online, Vola.ro. Echipa Resource Partners urmărește să încheie cel puțin încă o tranzacție pe piața românească

Aproximativ 60% dintre români preferă în continuare destinațiile ce au plajă și mare, orașele europene fiind pe locul doi în preferințele acestora.

“Românii călătoresc de regulă în familie când vine vorba de vacanțe, însă cei care călătoresc în cuplu reprezintă de asemenea un procent ridicat”, precizează Claudia Tocilă.

Vola.ro, platformă online de rezervari bilete de avion, este cea mai mare agenție de turism online din România.

Profit.ro a anunțat recent planurile ITH Group, din care fac parte Vola.ro, Vola.bg și FRU.pl în Polonia, de expansiune internațională, vizând țări din regiunea CEE, dar și din Europa de Vest.

La începutul acestei luni, ITH Group a vândut 80% din acțiuni către Resource Partners, unul dintre cei mai importanți manageri regionali de fonduri de tip private equity din Europa Centrală și de Est.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
claudia tocilă
vola.ro
destinații vacanță 2024