China se așteaptă la aproape 2 miliarde de călătorii în timpul ''Săptămânii de Aur''

China se așteaptă la aproape 2 miliarde de călătorii în timpul ''Săptămânii de Aur''
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:18

Autoritățile din China se așteaptă ca 1,94 miliarde de locuitori să călătorească pe teritoriul țării în perioada de zile libere care începe marți și care, de obicei, reprezintă un indicator-cheie anual al consumului în uriașa republică asiatică, transmite agenția EFE.

Ziua de 1 octombrie va marca cea de-a 75-a aniversare a întemeierii Republicii Populare Chineze și începutul așa-numitei "Săptămâni de Aur", o perioadă de vacanță care va dura până marțea viitoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Numărul de anulări ale abonamentului Netflix s-a triplat după ce președintele companiei a donat 7 milioane de dolari pentru Kamala Harris CITEȘTE ȘI Numărul de anulări ale abonamentului Netflix s-a triplat după ce președintele companiei a donat 7 milioane de dolari pentru Kamala Harris
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Ministerul chinez al Transporturilor a estimat luni pe site-ul său că vor fi efectuate pe teritoriul țării aproximativ 277 de milioane de călătorii în fiecare zi a perioadei de vacanță, o creștere de 0,7% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și cu 19,4% mai mult decât în 2019, scrie Agerpres.

Se preconizează că peste 80% din deplasările din timpul Săptămânii de Aur vor fi efectuate cu vehicule private, ajungându-se la 1,526 milioane de călătorii. Taxele de pe autostrăzi vor fi suspendate pentru vehiculele mici în perioada 1-7 octombrie.

După ce China a anunțat săptămâna trecută un pachet pentru stimularea investitorilor, așteptat de aceștia din urmă, economistul Tian Yun, citat luni de cotidianul de stat Global Times, a declarat că "aceste măsuri de sprijin au crescut așteptările", ceea ce s-ar putea traduce printr-o revigorare a consumului. Unele orașe, precum Shanghai (est), au distribuit cupoane de reducere pentru hoteluri și cinematografe.

Potrivit agenției de turism locale Trip, se estimează că 60% dintre turiști vor efectua călătorii pe distanțe lungi în perioada celor șapte zile libere, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă comparativ cu procentul de 39% estimat anul trecut.

DOCUMENT Guvernul a adoptat Strategia pentru dezvoltarea turismului și are așteptări euforice de încasări. Multiplicare bazată pe scumpiri CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul a adoptat Strategia pentru dezvoltarea turismului și are așteptări euforice de încasări. Multiplicare bazată pe scumpiri

Unul dintre factorii care determină această tendință este reducerea costurilor de transport, cu până la 20% pentru tarifele aeriene comparativ cu anul trecut, potrivit mass media locale.

Cu toate acestea, unele persoane preferă să evite aglomerația și creșterea prețurilor în unele unități hoteliere, mai ales într-o perioadă marcată de incertitudine în a doua economie mondială.

Mass media locale au relatat că mai multe localități au organizat activități pentru creșterea turismului cultural, în plină expansiune în China în ultimii ani, în speranța de a stimula consumul în zilele de sărbătoare.

Republica Populară Chineză sărbătorește Ziua națională la 1 octombrie, ziua proclamării Republicii Populare Chineze în 1949.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
calatorii