Revoltă în Franța: Gigant high-tech preferă România și îngheață în secret recrutarea în Franța și Marea Britanie

Revoltă în Franța: Gigant high-tech preferă România și îngheață în secret recrutarea în Franța și Marea Britanie
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 30 aug 2024

Grupul francez de apărare și tehnologie Thales a decis să înghețe în secret recrutarea de ingineri în Franța și Marea Britanie, preferând să angajeze mai mult în România și India, reclamă sindicatul companiei într-un document analizat de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Înghețarea recrutării de ingineri în alte țări a fost decisă pentru a accelera ascensiunea centrului de inginerie din București.

Urmărește-ne și pe Google News
SURPRIZĂ Gigantul american Foot Locker și-a cedat afacerea din România. Noul investitor pregătește o extindere accelerată CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Gigantul american Foot Locker și-a cedat afacerea din România. Noul investitor pregătește o extindere accelerată
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Thales alege să intensifice externalizarea activităților în România și India în detrimentul activităților industriale și al ocupării forței de muncă din Franța și Regatul Unit", este arătat pe baza unei informări oficiale a membrilor Comitetului Executiv al gigantului high-tech.

La începutul anului trecut a fost anunțat că Thales intenționează să angajeze 12.000 de persoane, deoarece există o cerere puternică pentru gama sa de produse.

CONFIRMARE FOTO După 15 ani, poștașii au uniforme noi CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO După 15 ani, poștașii au uniforme noi

În ultimii opt ani, Thales, care are un personal total de 80.000 angajați, dintre care 40.000 în Franța, a recrutat între 5.000 și 8.000 de persoane pe an.

În România, Thales are aproape 500 de angajați.

În 2023, Thales Romania a avut afaceri de 170,8 milioane lei și un profit net de 4,1 milioane lei.

Legea care rezolvă problema fiscală a tichetelor cadou, semnată de Iohannis după un refuz inițial CITEȘTE ȘI Legea care rezolvă problema fiscală a tichetelor cadou, semnată de Iohannis după un refuz inițial

Thales este și cel mai mare furnizor de electronice pentru arme din Europa, fiind inclusiv furnizor al Forțelor Armate Române de câteva decenii.

A dezvoltat operațiuni industriale în România începând cu 2007.

În 2019, Thales România a deschis în București un Centru de Excelență în Inginerie menit să răspundă nevoilor pieței locale, dar și nevoilor de export.

viewscnt
Afla mai multe despre
thales
angajari