Vinul zilei: un vin spaniol din două soiuri populare în regiunea Jumilla: Garnacha Tintorera și Monastrell, un vin cu o structură frumos echilibrată și arome predominant fructate și de condimente

Vinul zilei: un vin spaniol din două soiuri populare în regiunea Jumilla: Garnacha Tintorera și Monastrell, un vin cu o structură frumos echilibrată și arome predominant fructate și de condimente
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 09:05

Vinul recomandat astăzi, La Atalaya del Camino 2021 - Bodegas Atalaya, este obținut din cele două soiuri reprezentative pentru regiunea Jumilla, Spania: Garnacha Tintorera (85%) și Monastrell (15%). 

Bodegas Atalaya, parte a grupului Orowines, este deținută de familia Gil și se concentrează pe producerea de vinuri roșii care reflectă calitățile deosebite ale strugurilor Alicante Bouschet (Garnacha Tintorera) și Monstrell (Mourvèdre). Crama se află în provincia Albacete, la doar 3 km de Almansa, Spania. Podgoriile sunt situate la o altitudine de 800 m deasupra nivelului mării, pe un sol calcaros, beneficiind de o micro climă continentală.

Urmărește-ne și pe Google News

Vinul zilei, La Atalaya del Camino 2021, dezvăluie mai întâi arome olfactive de condimente, tămâie, lavandă și afine, iar gustul se remarcă printr-o textură bine echilibrată și mătăsoasă. Este ideal să fie degustat la o temperatură de 16-18 grade Celsius și se asociază foarte bine cu friptură de vită, miel sau rață, preparate pe bază de legume sau hamburgeri.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Răzvan Jurca: Azi este despre un vin cu totul deosebit, foarte interesant și foarte bun. La Atalaya Del Camino este un vin spaniol obținut din două soiuri cele mai populare din regiunea Jumilla, anume Garnacha Tintorera (care este un soi tinctorial - adică are culoarea și în pulpă, nu numai în coajă, ca majoritatea soiurilor roșii) și Monastrell. În afară de culoarea rubiniu întunecată, cam splendidă, cum zice un mare prieten de-al nostru, cupajarea celor două soiuri, dintre care primul seamănă ca profil din soiurile mai cunoscute cu Pinot-ul Noir (adică e catifelat și expresiv), iar cel de-al doilea cu robustul Cabernet Sauvignon, oferă un vin fructuos, mai degrabă corpolent, complex și excelent echilibrat, astfel încât alcoolul puternic de 15%/vol nu iese în evidență și, deci, nu trebuie să ne umple nici de teamă, nici de respect. Respect însă datorăm acestui vin pentru măiestria maturării asamblajului la lemn, care rotunjește perfect conținutul din sticlă, astfel încât, după o suficientă învechire la cramă, vinul de azi este pregătit (sfatul meu este să-l aerați totuși la decantor măcar 15 minute) să vă ofere ad-hoc niște surprize nemaipomenit de plăcute. Pentru mine au fost epice!

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin