Vinul zilei: un vin alb sofisticat, cotat cu 94 puncte James Suckling, care dezvaluie note de mere, pere, citrice, caise si caprifoi

Vinul zilei: un vin alb sofisticat, cotat cu 94 puncte James Suckling, care dezvaluie note de mere, pere, citrice, caise si caprifoi
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 8 sep 2024

Recomandarea noastra de duminica, Châteauneuf du Pape Cuvée Réservée 2023 de la Domaine du Pegau, este un vin remarcabil, care a primit 94 puncte James Suckling.

Domaine du Pegau își are originile încă din secolul al XVII-lea, dar abia în 1964 Paul Feraud începe să exploateze cele 22 de hectare de viță-de-vie din regiunea Châteauneuf-du-Pape și să producă vinurile proprii. Ulterior, în 1987, fiica sa Laurence, care studiase la o școală de afaceri în vinuri și băuturi spirtoase, le sugerează părinților săi să înființeze un domeniu familial independent de 5 hectare, pe care îl denumește Pegau.

Pe parcurs, vinurile Domaine du Pegau au câștigat din ce în ce mai multă recunoaștere și prestigiu, ceea ce a dus la extinderea cramei. În 2012, Laurence a achiziționat o proprietate suplimentară de 41 de hectare situată la sud de Châteauneuf-du-Pape, pe care a denumit-o Château Pegau.

Împreună cu Réservée roșu, Cuvée Réservée blanc cu note de flori albe și fructe galbene zemoase readuce la viață tradiția vinurilor albe din Châteauneuf-du-Pape. Cu o producție limitată la doar 4.000 de sticle, acest vin evidențiază prospețimea și aciditatea soiului Clairette, îmbinate armonios cu caracterul distinctiv al Grenache-ului Blanc.

Urmărește-ne și pe Google News

Presarea directă a strugurilor este urmată de o fermentare la temperatură controlată în vase de inox timp de o lună, după care vinul se maturază timp de 8 luni pe drojdii fine tot în tancuri de inox. La degustare, se remarcă printr-o vivacitate energică și plină de prospețime, cu arome intense de mere, pere, citrice, caise și caprifoi, încheind cu un final lung și vibrant, cu accente minerale.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

James Suckling: Acest excelent Châteauneuf alb combină bogăția cremoasă și prospețimea citricelor într-un mod atrăgător. Oferă arome de pomelo și grepfruit pe un palat de la mediu spre plin. Final lung și structurat, cu o complexitate excelentă de salvie proaspătă și coajă de citrice. Un cupaj de 60% Clairette, 20% Grenache blanc, 10% Bourboulenc și 10% Roussanne. Fermentat și maturat integral în oțel inoxidabil.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin