Vinul zilei: un Pinot Noir vinificat în roze, originar din regiunea Lechința, Bistrița-Năsăud, cu note de cireșe, vișine, coacăze roșii, grapefruit roz și ceva tente de rodie

Vinul zilei: un Pinot Noir vinificat în roze, originar din regiunea Lechința, Bistrița-Năsăud, cu note de cireșe, vișine, coacăze roșii, grapefruit roz și ceva tente de rodie
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 22 aug 2024

Recomandarea noastră de astăzi, Jelna Amprenta Transilvaniei Pinot Noir Rosé 2023, este un vin proaspăt, elegant și aromat.

Crama Jelna este o cramă artizanală de familie, situată într-o regiune cu o tradiție viticolă valoroasă. Primele mențiuni ale podgoriilor de viță-de-vie din zona Jelnei datează încă din prima cartografiere a Transilvaniei, realizată de Imperiul Austro-Ungar pe harta iosefină din 1766.

În prezent, crama este gestionată de o familie tânără de antreprenori din Bistrița-Năsăud. Pe cele 26 de hectare de viță-de-vie sunt cultivate diverse soiuri de struguri, printre care Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Pinot Noir, Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon, Novac și Negru de Drăgășani.

Pinot Noir, denumire care se traduce prin "con negru de brad," este un soi de struguri din care se obțin unele dintre cele mai valoroase vinuri din lume. Vinurile produse din acest soi sunt moderat fructate, cu note distincte de fructe de pădure roșii, precum căpșune, cireșe și zmeură, completate de arome picante.

Pinot Noir Rosé 2023 are o culoare roz deschis și nuanțe de portocaliu. Vinul dezvăluie mai întâi note olfactive de căpșuni, caise albe și corcodușe galbene, în timp ce, pe palat, se conturează arome delicate și o aciditate naturală specifică strugurilor Pinot Noir. Degustați acest vin la 4-6 grade Celsius, alături de preparate din pește, fructe de mare, carne albă, legume și brânzeturi.

Răzvan Avram: “Un Pinot Noir 100%, originar din regiunea Lechința (județul Bistrița-Năsăud), un rosé rustic și colocvial, cu note discrete de fructe roșii de primăvară și senzații minerale. Culoare roz somon și nas cu căpșuni și alune de pădure. Corp efilat, bună aciditate și alcool perfect integrat (12,2%). Gust direct, cu cireșe, vișine și coacăze roșii. Postgust tonic, cu grapefruit roz și aluzii de rodie.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin