Douglas anunță schimbări în structura de management din România și înființarea unui cluster

Douglas anunță schimbări în structura de management din România și înființarea unui cluster
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 11:53

Retailerul german de parfumuri Douglas a anunțat o schimbare de structură pe segmentul Europei Centrale și de Est (ECE), care influențează și structura managementului din România. Grupul Douglas a format un nou cluster în ECE, cu scopul de a armoniza structurile regionale din Europa și pentru a crește viteza de dezvoltare.

Bulgaria și România au format un nou cluster, numit Balkan.

Urmărește-ne și pe Google News

Această nouă structură vine și cu o modificare importantă la nivel de conducere. Georgi Komitov, CEO al Douglas  Bulgaria, a fost numit la conducerea noului cluster regional în calitate de CEO. 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Carrefour se aliază cu grupul Apparel din Dubai pentru a cuceri piața din India CITEȘTE ȘI Carrefour se aliază cu grupul Apparel din Dubai pentru a cuceri piața din India

Georgi Komitov are o experiență de peste 20 de ani în retail. Primii pași i-a fãcut în cadrul companiei Unilever, încă din timpul masteratului, unde a contribuit la dezvoltarea distribuției prin intermediul rețelelor de farmacii. Ulterior, Georgi Komitov a activat timp de 5 ani la Adidas Bulgaria, în cadrul uneia dintre primele filiale din țară ale companiei. Pe parcursul activității aici, a fost specialist în vânzări responsabil pentru construirea rețelei de francizați și a punctelor de vânzare cu amănuntul. Apoi a devenit expert în  vânzări, coordonând afacerile de comerț cu ridicata, de la nivelul întregii țări.

Georgi  Komitov a preluat rolul de country manager Douglas Bulgaria, în 2009, funcție în care a activat până la 30 iunie 2024, când a devenit CEO al noului cluster regional.

El îi urmează astfel Laviniei Ivas al cărei mandat de CEO și director al Douglas România a încetat pe 30 iunie. Lavinia Ivas a fost CEO timp de 13 ani.

Rolul de CFO pentru clusterul regional Balkan a fost preluat de la 1 iulie de Cătălina Hândoreanu, fost CFO DOUGLAS România.

Investițiile nete realizate în economia națională au crescut CITEȘTE ȘI Investițiile nete realizate în economia națională au crescut

Planurile de dezvoltare ale Douglas Group prin intermediul acestui cluster regional includ atât extinderea rețelei de magazine, cât și investiții constante în infrastructura online și promovarea mărcilor  autohtone, în România și Bulgaria. 

Douglas România operează în prezent 44 magazine fizice si un magazin online.

În anul financiar 2022/23, Grupul DOUGLAS a generat vânzări (nete) de 4,1 miliarde de euro și a angajat aproximativ 18.000 de persoane în întreaga Europă.  Grupul DOUGLAS (Douglas AG) este listat la Bursa de Valori din Frankfurt.

viewscnt
Afla mai multe despre
douglas
parfum
cluster