Vinul zilei: o cava spectaculoasă, cu note de măr verde, lămâie și grapefruit, cu o aciditate discretă, proaspătă, savuroasă alături de aperitive, pește, fructe de mare la grătar sau stridii

Vinul zilei: o cava spectaculoasă, cu note de măr verde, lămâie și grapefruit, cu o aciditate discretă, proaspătă, savuroasă alături de aperitive, pește, fructe de mare la grătar sau stridii
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 09:05

Recomandarea de astăzi, Cava Tresor Gran Reserva 2018, este o cava obținută din soiurile de struguri Xarel-lo, Macabeo și Parellada.

Pere Ventura produce și comercializează vinuri și cavas apreciate peste tot în lume. Crama Pere Ventura, o afacere de familie al cărei succes continuă și astăzi, a fost fondată în Barcelona de către Pere Ventura, un afacerist recunoscut în domeniul viticol. Astăzi el este proprietarul mai multor crame și proprietăți viticole din Catalonia, nord-estul Spaniei.

Urmărește-ne și pe Google News

Cava Pere Ventura Tresor Brut cucerește prin notele de măr verde și lămâi, în vreme ce pe palat vinul are o aciditate discretă, proaspătă și aduce în prim-plan arome de lămâie și grapefruit. Savurați acest vin la 7-8 grade Celsius, alături de preparate din pește, fructe de mare la grătar, stridii sau diverse aperitive.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Radu Rizea: Personal, cred că Tresor este încă o dovadă a zicalei „cava este un spumant ca în Champagne, la bani de Prosecco”. Născut în 2018 din consacrata treime Xarel-lo, Macabeo și Parellada, maturat pe drojdii minim 3 ani și ajuns în pahar, cumva miraculos, încă extrem de proaspăt. Note dominante de citrice (pomelo, coajă de lămâie), mere verzi dulci și nelipsitele accente de patiserie. Gust proaspăt, plin de viață și de poftă de viață – e bun și de savurat liniștit, eventual la o salată de fructe de mare, dar e și mai bun de împărțit, cu muzica dată tare, în pași de dans.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care îți pune la dispoziție peste 500 de etichete la prețuri avantajoase. În fiecare zi, ai ocazia să descoperi un vin excepțional, selectat și evaluat de experți, disponibil la cel mai mic preț din online-ul românesc. Pe lângă acesta, vei găsi sute de alte vinuri atent alese, precum și o selecție variată de băuturi spirtoase. În plus, poți deveni membru premium și te vei bucura de numeroase beneficii exclusive.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin