Vinul zilei: un Cabernet Franc lejer, proaspăt și senzual, care are și o latură serioasă. Un vin cu o structură corpolentă și taninuri bine integrate, ideal cu risotto cu trufe, brânzeturi maturate sau carne roșie

Retail   
Vinul zilei: un Cabernet Franc lejer, proaspăt și senzual, care are și o latură serioasă. Un vin cu o structură corpolentă și taninuri bine integrate, ideal cu risotto cu trufe, brânzeturi maturate sau carne roșie

Pelerin Cabernet Franc Reserve 2019 este un vin roșu sec, elegant și bine structurat, obținut 100% din soiul Cabernet Franc. Vinul impresionează prin aromele complexe, desăvârșite printr-o maturare de 30 de luni în butoaie de stejar.

“Your true nature creates magic.” – acesta este crezul Cramei Drăgași, fondată în 2013 pe malul Oltului, în județul Vâlcea, de către Magdalena Enescu și Alina Podiuc. Prima este și vinificator, alături de Fiorenzo Rista creând gama Pelerin. Pe cele 7 hectare ale cramei sunt cultivate soiuri precum Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Merlot și Cabernet Franc.

Pelerin Cabernet Franc Reserve 2019 este un vin roșu sec, obținut exclusiv din soiul Cabernet Franc, originar din Bordeaux. De un roșu intens cu irizații violet, impresionează printr-un buchet complex, cu note de afine, cireșe sălbatice, vanilie, piper roșu și tabac. Maturat 30 de luni în butoaie de stejar, are o structură corpolentă, taninuri bine integrate și un bun potențial de învechire. Se recomandă a fi servit la 18°C, alături de brânzeturi fine, carne roșie, preparate cu sosuri consistente sau sushi.

Diana Pavelescu: Brandul Pelerin este dedicat vinurilor lejere, proaspete, o colecție de vinuri fermecătoare, senzuale și zburdalnice – așa cum ne asigură producătorul pe site-ul său. Însă acest Cabernet Franc demonstrează că poate avea și o latură serioasă, complexă, fără a-și pierde farmecul. Fiind un soi mai rar întâlnit pe suprafețe întinse în România, Cabernet Franc se distinge printr-un profil aromatic intens și o eleganță naturală. Paharul dezvăluie arome seducătoare de mure, coacăze negre și porumbe, urmate de nuanțe de prune uscate, lemn dulce și ciocolată amară cu piper negru. Structura este bine definită, cu taninuri coapte și ferme, armonizate de cele 24 de luni petrecute în baric, care adaugă vinului profunzime și rotunjime. Gustativ, vinul este suculent și cărnos, cu un echilibru frumos între fruct, aciditate și maturitate. Postgustul este lung, condimentat, lăsând o senzație de căldură și finețe. Cu structura sa bine definită, taninurile ferme și aromele complexe, se potrivește de minune cu preparate bogate în proteine și condimente fine, precum risotto cu trufe, brânză maturată sau carne roșie. O alegere excelentă pentru cei care doresc să descopere potențialul acestui soi.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsiți zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, aveți opțiunea de a deveni membri premium, bucurându-vă astfel de o mulțime de beneficii.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin