5 to go intră în Republica Moldova, dar reclamă birocrația: Ar fi trebuit să fie țara în care este cel mai ușor să facem business ca români, nu înțeleg de ce nu este așa!

5 to go intră în Republica Moldova, dar reclamă birocrația: Ar fi trebuit să fie țara în care este cel mai ușor să facem business ca români, nu înțeleg de ce nu este așa!
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 17:00

Lanțul de cafenele 5 To Go, fondat în 2015 de Radu Savopol și Lucian Bădilă, și-a planificat să deschidă 50 de cafenele în Republica Moldova în următorii 2-3 ani, prima urmând să fie deschisă săptămâna viitoare.

Savopol indică însă unele probleme birocratice privind importul anumitor produse, inclusiv proprii.

Urmărește-ne și pe Google News

"Republica Moldova ar fi trebuit să fie țara în care este cel mai ușor să facem business – noi ca români sau voi ca moldoveni în România – și nu înțeleg de ce nu este așa. La Chișinău poți să mergi cu buletinul, dar ca să trimiți niște cafea sau anumite utilaje, trebuie să lași o garanție de 30%”, spune Radu Savopol, citat de Mold-Street.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
ONU: Prețurile alimentelor au reînceput să crească după ce ajunseseră la minimul ultimelor trei ani. Ce produse s-au scumpit CITEȘTE ȘI ONU: Prețurile alimentelor au reînceput să crească după ce ajunseseră la minimul ultimelor trei ani. Ce produse s-au scumpit

Rețeaua a depășit pragul de 550 de locații în România, după deschiderea în acest an a 40 de unități noi, la care se adaugă 9 locații renovate în totalitate și două relocate.

5 To Go a început demersurile pentru deschiderea a două noi cafenele la Budapesta, în plus față de cele patru deja prezente în Ungaria. În plus, se pregătește să intre pe piața din Bulgaria, unde a semnat actele pentru două locații.

FOTO Salmonella găsită în mai multe produse la Penny, Lidl și Metro CITEȘTE ȘI FOTO Salmonella găsită în mai multe produse la Penny, Lidl și Metro

În acest moment, rețeaua cuprinde 120 de orașe din România, alte 35 urmând a fi incluse pe harta de dezvoltare în acest an și numără 280 de antreprenori care duc mai departe valorile brandului și contribuie semnificativ la dezvoltarea masivă pe plan local, prin gestionarea cu succes a uneia sau a mai multor locații.

Până în decembrie 2024 a fost planificată deschiderea a în jur de 120 de noi cafenele 5 to go, precum și consolidarea prezenței pe piețele externe, unde extinderea businessului va fi condiționată de o analiză riguroasă a rezultatelor obținute anterior și de specificul fiecărui țări.

De altfel, previziunea realistă, adaptarea strategiei la evoluția pieței și gestionarea eficientă a factorilor externi se numără printre factorii cheie pentru rezultatele spectaculoase obținute până în prezent de 5 to go.

viewscnt
Afla mai multe despre
5 to go
cafea
moldova