LVMH: Investigația Chinei referitoare la importurile de coniac este o reacție la tarifele UE pentru vehiculele electrice chineze

LVMH: Investigația Chinei referitoare la importurile de coniac este o reacție la tarifele UE pentru vehiculele electrice chineze
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2024

Ancheta antidumping a Chinei asupra industriei de coniac din Europa este o reacție neplăcută la tarifele Uniunii Europene la vehiculele electrice chinezești, a declarat directorul financiar al LVMH proprietarul coniacului Hennessy, transmite Reuters.

China a anunțat planuri pentru o audiere privind importurile europene de coniac, intensificând tensiunea în aceeași zi în care au intrat în vigoare tarifele provizorii ale Comisiei Europene pentru vehiculele electrice produse din China, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO KFC ajunge în Sinaia CITEȘTE ȘI FOTO KFC ajunge în Sinaia
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

”Poți fi un jucător regional cu un rol deosebit în globalizare, ca în cazul nostru, și, cu toate acestea, poți deveni ostaticul unui număr de conflicte care nu au nimic de-a face cu activitățile tale”, a declarat Jean-Jacques Guiony, director financiar al conglomeratul de lux.

De fiecare dată când există un glonț rătăcit într-un conflict comercial undeva […] există șanse mari să ajungem să negociem, să fim nevoiți să explicăm că nu facem dumping, că prețul coniacului este corect”, a spus Guiony.

El a vorbit într-un panel despre comerț la o conferință despre economie din orașul Aix-en-Province, din sudul Franței.

Mărcile LVMH produc articole din piele, îmbrăcăminte, băuturi alcoolice și șampanie, în principal în Franța și Italia, și exportă în întreaga lume.

Hennessy și alți producători europeni de coniac vor participa la o audiere privind ancheta antidumping din China, la Beijing, pe 18 iulie, a informat vineri Reuters.

Coniacul francez reprezintă majoritatea importurilor de coniac din China.

Expunerea la poluarea aerului în copilărie, asociată direct de simptomele bronșitei la adulți CITEȘTE ȘI Expunerea la poluarea aerului în copilărie, asociată direct de simptomele bronșitei la adulți

China a lansat investigația privind ”dumpingul” cu coniac sau vânzarea acestuia la prețuri artificial de scăzute, în ianuarie, după o plângere a Asociației Chinei pentru Băuturi Alcoolice din partea industriei autohtone de coniac.

Guiony a spus că războaiele comerciale au efecte secundare negative din punct de vedere economic și politic, dar a adăugat că Europa trebuie să fie unită, spunând că China vede în prezent regiunea ca fiind mai slabă decât Statele Unite. ”Nu trebuie să fim omul bolnav al globalizării”, a subliniat acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
lvmh
china
coniac