evoMag se extinde în afara României prin cel mai important marketplace din Grecia

Retail   
evoMag se extinde în afara României prin cel mai important marketplace din Grecia

Mihai Pătrașcu, CEO evomag

Marketplace-ul devine un motor de creștere tot mai important pentru evomag, generând deja aproximativ 15% din totalul vânzărilor companiei evoMag. Ponderea acestui canal este în creștere susținută, peste media pieței, iar compania mizează pe acest model pentru a-și accelera extinderea atât la nivel național, cât și internațional.

Pentru 2025 estimează o creștere suplimentară de cel puțin 10% a vânzărilor realizate prin acest segment.

Urmărește-ne și pe Google News

„Marketplace-ul este, în momentul de față, unul dintre cele mai eficiente și mai dinamice canale de vânzare din retailul online. Ne permite să ne adresăm rapid unei piețe mai mari, să ne testăm competitivitatea în timp real și să valorificăm mai eficient categoriile de produse cu cel mai mare potențial. În plus, este un canal scalabil, cu costuri controlate, care ne oferă acces la consumatori din piețe în care nu suntem încă un brand cunoscut, dar unde putem construi încredere prin livrare promptă, stocuri reale și prețuri competitive.

Din perspectiva noastră, marketplace-ul nu este o alternativă la retailul propriu, ci o extensie inteligentă a acestuia – un instrument care adaugă volum, vizibilitate și feedback”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMag.

Prezență completă în marketplace-urile din România și extindere internațională accelerată

Compania este deja activă pe eMAG Ungaria și Bulgaria, iar în curând va finaliza listarea pe Skroutz (cel mai important marketplace din Grecia).

FOTO Popeyes deschide un nou restaurant în București CITEȘTE ȘI FOTO Popeyes deschide un nou restaurant în București

Extinderea internațională se face integral din România, prin livrări din depozitul propriu, fără fulfillment local sau stocuri externe. evomag va finaliza până la finalul lunii și prezența pe Trendyol, al doilea marketplace ca importanță pentru companie.

Dintre toate piețele internaționale în care este activă prin marketplace, Ungaria se dovedește a fi cea mai performantă. Această evoluție este susținută atât de maturitatea mai mare a comerțului online în această țară, cât și de comportamentul de consum al clienților, care valorizează livrarea rapidă și disponibilitatea produselor în stoc.

Rezultatele foarte bune din Ungaria confirmă potențialul acestui model de extindere regională și fundamentează strategia de a investi în consolidarea prezenței pe piețele vecine.

Dimensiunea pieței potențiale adresate prin marketplace-uri

Prin marketplace-urile locale (România) se adresează unei baze potențiale de peste 10 milioane de utilizatori activi de platforme de eCommerce, potrivit estimărilor publice ale celor mai mari marketplace-uri din țară.

Prin eMAG Ungaria, eMAG Bulgaria și, în curând, Skroutz (Grecia), piața potențială cumulată ajunge la peste 15 milioane de consumatori activi. Astfel, își extinde vizibilitatea și capacitatea de vânzare la un total estimat de peste 25 de milioane de utilizatori din regiune.

Cele mai vândute categorii de produse prin marketplace sunt: telefoane mobile, televizoare, monitoare, electrocasnice mici (SDA) și produse de îngrijire personală.

Marketplace-ul: canal de creștere, nu de substituție

Compania vede acest canal de vânzări ca parte integrantă din strategia de expansiune. „Marketplace-ul nu este singura modalitate de creștere, dar este unul dintre canalele care pot accelera extinderea și aduce clienți noi. Pe termen mediu, vedem o evoluție solidă a acestui ecosistem și o complexitate mai mare în gestionare, dar cu potențial ridicat”, explică Mihai Pătrașcu.

Planul pentru România al Submarine Burger, mândria Croației, după preluarea-surpriză a VIVO: Investiții de până la 5 milioane euro, fondatorii români rămân în companie ca acționari minoritari. De ce investește în România CITEȘTE ȘI Planul pentru România al Submarine Burger, mândria Croației, după preluarea-surpriză a VIVO: Investiții de până la 5 milioane euro, fondatorii români rămân în companie ca acționari minoritari. De ce investește în România

Tendințele din eCommerce-ul european indică o adopție accelerată a marketplace-urilor, în special în economiile mature. Conform estimărilor recente, piața online din Europa va continua să crească într-un ritm susținut în următorii ani, iar marketplace-urile vor avea un rol tot mai important în această evoluție. În acest context, evomag își consolidează infrastructura pentru a răspunde unui volum de vânzări în creștere, generat de acest model de distribuție.

evoMag a fost fondată de Mihai Pătrașcu, care ocupă, în continuare, poziția de director general.

Compania a atras, în 2022, o investiție de 2 milioane de euro de la Catalyst România, una dintre cele mai importante firme de capital de risc axate pe tehnologie din România, în demersul de a susține dezvoltarea accelerată a companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
evomag
marketplace