Producătorul de mobilă Taparo, din Târgu Lăpuș, unul dintre cei mai mari din regiunea Maramureș, care la finele anului trecut a intrat în insolvență, la propria cerere, confirmând informațiile anunțate anterior de Profit.ro, și a depus notificare de concedieri colective, nu a mai desfășurat activități de producție în lunile februarie și martie, din cauza blocajului financiar în care se află.
De asemenea, din informațiile primite de la administratorii speciali, majoritatea clienților s-au retras din raporturile comerciale cu Taparo, se arată în documentul depus la instanță de administratorul judiciar și analizat de Profit.ro.

16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
"Menționăm că din discuțiile purtate cu administratorii speciali a reieșit faptul că există unele discuții cu posibili investitori și cu alți parteneri de afaceri pentru încheierea unor noi colaborări, însă până la acest moment nefiind concretizat nimic. Arătăm și că în perioada ulterioară deschiderii procedurii insolvenței nu a fost încheiat niciun contract nou.
Mai precizăm că, la data de 20.03.2025, administratorul special Ioan Filip a transmis administratorului judiciar două solicitări în care se precizează situația extrem de dificilă și presantă a angajaților Taparo SA, sens în care a fost solicitată achitarea salariilor aferente lunii octombrie 2024 (lună anterioară deschiderii procedurii insolvenței și pentru care salariații au fost înscriși la masa credală). De asemenea s-a solicitat achitarea către furnizorul de servicii NTT Data a unor sume de bani aferente unor facturi anterioare deschiderii procedurii insolvenței", se afirmă în document.
Taparo, controlată de Ioan Filip, a terminat anul 2023 cu profit net de aproape 1,8 milioane lei, rulaj de peste 202 milioane lei, având peste 860 de angajați.

Compania are însă și datorii totale de circa 168 milioane lei, fără restanțe la stat.