Carrefour lansează o anchetă - angajații dintr-o țară arabă s-au plâns că sunt obligați să lucreze și 60 de ore pe săptămână

Carrefour lansează o anchetă - angajații dintr-o țară arabă s-au plâns că sunt obligați să lucreze și 60 de ore pe săptămână
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:49

Retailerul francez Carrefour schimbă modul în care angajații săi sunt tratați în Arabia Saudită de către franciza locală, Majid Al Futtaim, Amnesty International atenționând cu privire la practicile de muncă ale companiei, relatează Reuters.

Anunțul Carrefour a venit după ce Amnesty International a publicat luni dimineața un raport care afirmă că unii dintre angajații magazinelor Carrefour/Majid Al Futtaim din Arabia Saudită sunt subplătiți și sunt obligați să muncească ore suplimentare, scrie Hotnews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Hugo Boss continuă extinderea în România și intră într-un nou oraș CITEȘTE ȘI FOTO Hugo Boss continuă extinderea în România și intră într-un nou oraș
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Raportul a atras atenția că angajații în cauză sunt în mod deosebit de vulnerabili din cauza statutului lor de muncitori imigranți.

„Pentru a ne asigura că nu există nicio încălcare a drepturilor omului în legătură cu activitățile de afaceri directe sau indirecte ale partenerului nostru de franciză, am decis să desfășurăm o investigație amplă, care să acopere toate aspectele legate de drepturile omului”, a răspuns Carrefour într-un comunicat.

„Am numit un expert independent care să realizeze asta”, a mai transmis retailerul francez.

Condițiile semnalate de angajați ai Carrefour/Majid Al Futtaim din Arabia Saudită

Angajați intervievați de Amnesty International au povestit că au fost forțați să lucreze 60 de ore pe săptămână și că în unele situații orele suplimentare nu au fost plătite. Dacă se confirmă, situația ar reprezenta o încălcare clară a legislației muncii din regatul saudit, care limitează la maxim 48 numărul de ore de muncă săptămânale.

Unii angajați s-au plâns de asemenea că au fost forțați să lucreze zile la rând fără odihnă, o altă încălcare a prevederilor legale.

Pepsi și Coca-Cola au probleme în Cisiordania, unde se confruntă cu o penurie de doze și de zahăr CITEȘTE ȘI Pepsi și Coca-Cola au probleme în Cisiordania, unde se confruntă cu o penurie de doze și de zahăr

Biroul de presă al guvernului saudit nu a dat deocamdată curs solicitărilor de a comenta raportul Amnesty sau anunțul făcut de Carrefour.

Agenția Reuters și alte organizații de presă au relatat anterior despre modul în care angajații unor alte companii din Arabia Saudită nu sunt plătiți cu lunile și sunt găzduiți în condiții insalubre în tabere construite în deșert.

În 2020 sute de muncitori indieni au dat în judecată o firmă saudită de construcții din cauza salariilor neplătite, ei apelând la această soluție după ce au fost concediați în timpul pandemiei de COVID-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
angajați