Vânzările de locuințe deja existente din Statele Unite au crescut pentru prima dată în cinci luni

Vânzările de locuințe deja existente din Statele Unite au crescut pentru prima dată în cinci luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2024

Vânzările de locuințe deja existente din Statele Unite au crescut cu 1,3% în iulie, comparativ cu iunie, până la o rată anualizată ajustată sezonier de 3,95 milioane de unități, aceasta fiind prima creștere din ultimele cinci luni, potrivit Asociației Naționale a Agenților Imobiliari, transmite CNBC.

Vânzările au fost cu 2,5% mai mici comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Vânzările au înregistrat cele mai mari câștiguri în nord-est și au fost constante în vestul mijlociu. Prețurile au crescut cel mai mult și în nord-est, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Fosta Imprimerie de Vest din Oradea este demolată pentru apartamente CITEȘTE ȘI VIDEO Fosta Imprimerie de Vest din Oradea este demolată pentru apartamente
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”În ciuda creșterii modeste, vânzările de locuințe sunt încă lente. Dar consumatorii văd cu siguranță mai multe opțiuni, iar accesibilitatea se îmbunătățește datorită ratelor mai mici ale dobânzilor”, a declarat Lawrence Yun, economistul șef al NAR, într-un comunicat.

Aceste vânzări se bazează pe contracte care probabil au fost semnate în mai și iunie, când dobânzile ipotecare erau cu mult peste 7% la popularul împrumut cu dobândă fixă pe 30 de ani.

Dobânzile au început să scadă în iulie și se situează acum în jurul valorii de 6,5%.

Ofertele în numerar au reprezentat 27% din vânzările din iulie, în creștere față de 26% în anul precedent și cu mult mai mari decât norma istorică.

Oferta de locuințe de vânzare a continuat să crească în iulie. La sfârșitul lunii, pe piață erau 1,33 milioane de case, în creștere cu 0,8% față de iunie și cu 19,8% mai mare decât în ​​iulie 2023.

Creșterea ofertei nu a ajutat, însă, la temperarea prețurilor locuințelor. Prețul mediu al unei case existente vândute în iulie a fost de 442.600 USD, o creștere de 4,2% de la an la an.

Asirom VIG și MIB câștigă contul RCA și CASCO al STB. Cât va primi un călător în caz de accident CITEȘTE ȘI Asirom VIG și MIB câștigă contul RCA și CASCO al STB. Cât va primi un călător în caz de accident

Cumpărătorii pentru prima dată au reprezentat 29% din vânzări în iulie, procent neschimbat față de iunie, dar în scădere de la 30% în iulie 2023.

Din punct de vedere istoric, acești cumpărători reprezintă aproape 40% din vânzările de case, dar accesibilitatea a fost puternic afectată în ultimii doi ani, din cauza creșterii rapide a prețurilor la locuințe și a dobânzilor ipotecare mai mari.

Cu tarifele acum ușor mai mici, cererea începe să crească. Un raport separat al Redfin, o agenție de brokeraj imobiliar, a constatat că cererile de tururi și alte servicii de cumpărare de la agenții Redfin au crescut cu 4% în ultima săptămână, până la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuințe
sua