Prețurile locuințelor noi din China au înregistrat cea mai mare scădere din ultimii 9 ani

Prețurile locuințelor noi din China au înregistrat cea mai mare scădere din ultimii 9 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 09:00

Prețurile locuințelor noi din China au scăzut în august cu cel mai rapid ritm din mai bine de nouă ani, conform datelor oficiale, deoarece măsurile de sprijin nu au reușit să stimuleze o redresare semnificativă a sectorului imobiliar, transmite Reuters.

Prețurile locuințelor noi au scăzut cu 5,3% față de anul precedent, cel mai rapid ritm din mai 2015, comparativ cu o scădere de 4,9% în iulie, conform calculelor Reuters bazate pe datele Biroului Național de Statistică (BNS).

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Dimri, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din Israel, a cumpărat terenul fostei fabrici de ulei Muntenia, pe care va face un proiect de amploare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dimri, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din Israel, a cumpărat terenul fostei fabrici de ulei Muntenia, pe care va face un proiect de amploare
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În termeni lunari, prețurile caselor noi au scăzut pentru a paisprezecea lună consecutiv, cu 0,7%, declin egal cu cel din iulie, scrie News.ro.

Piața imobiliară continuă să se confrunte cu problema dezvoltatorilor profund îndatorați, cu apartamente nefinalizate și cu scăderea încrederii cumpărătorilor, punând sub tensiune sistemul financiar și punând în pericol ținta de creștere economică de 5% pentru 2024.

Un sondaj al Reuters a estimat că prețurile locuințelor din China vor scădea cu 8,5% în 2024 și cu 3,9% în 2025, în timp ce sectorul încearcă să se stabilizeze.

Piața imobiliară din China este încă în curs de stabilizare, deoarece cererea, veniturile și încrederea cumpărătorilor de locuințe vor avea nevoie de timp pentru a se recupera, a declarat Zhang Dawei, analist șef la agenția imobiliară Centaline.

”Piața așteaptă cu nerăbdare o politică mai puternică”.

Toate versiunile de iPhone 16 au aceeași cantitate de memorie RAM CITEȘTE ȘI Toate versiunile de iPhone 16 au aceeași cantitate de memorie RAM

Investițiile imobiliare au scăzut cu 10,2%, iar vânzările de locuințe au scăzut cu 18,0% în primele opt luni, față de ceeați perioadă a anului trecut, potrivit datelor oficiale publicate sâmbătă.

Factorii politici chinezi și-au intensificat eforturile pentru a sprijini sectorul, inclusiv prin reducerea dobânzilor ipotecare și reducerea costurilor de cumpărare a caselor, ceea ce a revitalizat parțial cererea în marile orașe.

Orașele mai mici, care se confruntă cu mai puține restricții de cumpărare a locuințelor și au niveluri ridicate de stocuri nevândute, sunt deosebit de vulnerabile, evidențiind provocările cu care se confruntă autoritățile pentru a echilibra cererea și oferta în diferite regiuni.

Din cele 70 de orașe chestionate de BNS, doar două au raportat în august creșteri ale prețului locuințelor atât în ​​termeni lunari, cât și anuali.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuințe
china