Volumul lucrărilor de construcții a scăzut

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 11:19

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, în primele șapte luni, față de perioada similară din 2023, ca serie brută cu 2,7%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,5%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

”Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 2,7%, scădere înregistrată la lucrările de întreținere și reparații curente (-7,2%) și la lucrările de construcții noi (-2,1%). Lucrările de reparații capitale au crescut cu 3,5%. Pe obiecte de construcții, s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidențiale (-22,7%) și la clădirile nerezidențiale (-2,2%)”, arată datele INS.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Nokian Tyres, care a plecat din Rusia alegând România, deschide oficial mega-investiția de la Oradea: Va fi o premieră la nivel mondial! CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Nokian Tyres, care a plecat din Rusia alegând România, deschide oficial mega-investiția de la Oradea: Va fi o premieră la nivel mondial!
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Construcțiile inginerești au crescut cu 7%.

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,5%. Lucrările de întreținere și reparații curente și lucrările de construcții noi au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 3,4%. Lucrările de reparații capitale au crescut cu 4,9%, scrie News.ro.

Pe obiecte de construcții, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidențiale (-22,3%) și la clădirile nerezidențiale (-0,6%). Construcțiile inginerești au crescut cu 8,1%.

Iulie 2024 comparativ cu iunie 2024

Volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie brută cu 0,1%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+17,7%). Lucrările de construcții noi și lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 2,3%, respectiv cu 2%.

Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la lucrările de construcții inginereștiși la clădirile rezidențiale, cu 0,1% fiecare. Clădirile nerezidențiale au scăzut cu 0,1%.

FOTO Grampet a început testarea și omologarea primului vagon modernizat la Electroputere VFU Pașcani cu fonduri din PNRR CITEȘTE ȘI FOTO Grampet a început testarea și omologarea primului vagon modernizat la Electroputere VFU Pașcani cu fonduri din PNRR

Volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,9%, creștere înregistrată la lucrările de reparații capitale (+16,1%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+2,5%).

Lucrările de construcții noi au scăzut cu 3,8%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile nerezidențiale (-1,9%), la clădirile rezidențiale (-1,6%) și la construcțiile inginerești (-1,2%).

Iulie 2024 comparativ cu iulie 2023

Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 2,5%. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de întreținere și reparații curente (-16,3%) și la lucrările de construcții noi (-1,6%). Lucrările de reparații capitale au crescut cu 23,5%.

Pe obiecte de construcții, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidențiale (-23,6%) și la clădirile nerezidențiale (-1,2%). Construcțiile inginerești au crescut cu 5,2%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, pe total, cu 2,3%. Pe elemente de structură, scăderi au avut loc la lucrările de reparații curente (-14,9%) și la lucrările de construcții noi (-3,6%).

Lucrările de reparații capitale au crescut cu 17,3%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești (+1,7%). Clădirile rezidențiale și clădirile nerezidențiale au scăzut cu 23,6%, respectiv cu 3,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins