Nicușor Dan: Probabil că undeva în octombrie o să avem o primă variantă a Planului Urbanistic General

Nicușor Dan: Probabil că undeva în octombrie o să avem o primă variantă a Planului Urbanistic General
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2024

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că, în luna orctombrie, va fi gata prima variantă a noului Plan Urbvenistic General, care va reglementa dezvoltarea urbanistică pentru următorii ani. ”Am stopat cât de cât dezvoltarea asta sălbatică”, a afirmat Nicușor Dan, sâmbătă, la Prima TV, dar a apreciat că în continuare se dau autorizații de construcție ilegale.

”Traficul din București vine din dezvoltarea asta urbană, sălbatică, scăpată de sub control în ultimii 20 de ani. Un lucru bun pe care l-am făcut a fost că am stopat cât de cât dezvoltarea asta sălbatică și am lucrat la Planul Urbanistic General și încercăm să reglementăm tot ce se va întâmpla în dezvoltarea urbanistăcă în București, în următorii 10-15 ani”, a declarat, sâmbătă, Nicușor Dan, la emisiunea Insider politic de la Prima TV.

Urmărește-ne și pe Google News

Acesta a explicat că au existat 8 ani de blocaje, potrivit News.ro.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
Avertisment: Băncile din UE sunt vulnerabile la \'\'crăpăturile\'\' de pe piața imobiliară CITEȘTE ȘI Avertisment: Băncile din UE sunt vulnerabile la ''crăpăturile'' de pe piața imobiliară

”Avem PUG din 2000. În 2013 s-a semnat contractul pentru noul PUG, s-au făcut niște studii și în 2014 s-a blocat totul și nu s-a mai continuat până în 2022 când am reușit să descâlcim toată situația juridică. De atunci s-au făcut toate studiile și acum am început să discutăm de regulament și planșa de reglementare (...) Probabil că undeva în octombrie o să avem o primă variantă a Planului Urbanistic General”, a precizat primarul general.

Întrebat dacă se mai construiește haotic în București, Nicușor Dan a explicat: ”Da, chiar și în mandatul meu, pentru că primarul municipiului dă autorizații pe 7% din suprafața orașului și pe restul teritoriului dau autorizații primarii de sector, multe din ele ilegale. Chiar acum în timp ce vorbim. Și există niște instituții, Inspectoratul de Stat în Construcții, prefectul, Parchetul, care nu își fac treaba pe urbanism. Corupția este evidentă, o vedem cu ochiul liber”.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicusor dan
pug