HILS Development investește 3 milioane de euro în prima certificare Green Homes 

HILS Development investește 3 milioane de euro în prima certificare Green Homes 
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 3 sep 2024

HILS Development, companie antreprenorială dedicată dezvoltării imobiliare responsabile, anunță obținerea pre-certificării Green Homes pentru proiectul HILS Sunrise, marcând o premieră pentru zona de Est a Bucureștiului și o inovație în portofoliul companiei.

Procesul de pre-certificare, desfășurat pe parcursul a 3 luni, face parte din strategia HILS Development de a dezvolta proiecte rezidențiale cu impact redus asupra mediului, care regenerează ariile urbane și susțin comunități sustenabile. Investiția totală, în valoare de 3 milioane de euro, include atât costurile de pre-certificare, cât și investițiile în tehnologii și facilități necesare conformării la standardul Green Homes. 

Urmărește-ne și pe Google News

Pre-certificarea Green Homes atestă faptul că HILS Sunrise are un impact minim asupra mediului înconjurător și garantează un nivel ridicat de confort pentru viitorii rezidenți. Proiectul reduce consumul de energie și emisiile de gaze cu efect de seră și utilizează mai puțină apă, generând totodată mai puține deșeuri. Acest lucru contribuie pe termen lung la combaterea schimbărilor climatice, protejarea ecosistemelor și conservarea resurselor naturale.  

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

HILS Sunrise marchează o evoluție remarcabilă pentru viziunea noastră de a construi la scară mare nu doar pentru acum ci și pentru mâine. Proiectul are toate ingredientele să devină un studiu de caz pentru industria dezvoltărilor rezidențiale din România - atât prin amploare cât și prin complexitatea tehnologiilor folosite – de la regenerarea și curățarea terenului până la reducerea impactului asupra mediului atât pe durata construcției cât mai ales pe durata de utilizare a locuințelor. HILS Sunrise va aduce beneficii importante viitorilor proprietari dar și comunității în ansamblu,” a declarat Iulia Iana, Marketing Director HILS Development.  

Conform Romania Green Building Council, proprietarii unei locuințe certificate Green Homes pot economisi 744 de euro anual în comparație cu o locuința de tip B similară ca suprafață medie, de aproximativ 70 mp. Aceasta se datorează ratei dobânzii mai mici cu aproximativ 9% pentru creditul verde (4.75% pe an față de 5.25% pe an pentru o locuință care nu deține certificat Green Homes) si costurilor reduse pentru consumul de energie, care pot scădea până la doar 33 de euro lunar.   

Conform Romania Green Building Council, proprietarii locuințelor Green Homes economisesc anual până la 744 de euro datorită dobânzilor mai mici și a costurilor reduse de energie. Programul Ipoteca Verde, gestionat de RoGBC, facilitează achiziția acestor locuințe prin bănci partenere. 

Proiectul revitalizează un teren industrial dezafectat și aduce inovații în utilizarea energiei regenerabile, facilități pentru vehicule electrice și spații de depozitare pentru biciclete, măsuri de reducere a efectului de insulă de căldură și soluții eficiente de irigare și reciclare. Materialele de construcție au un conținut redus de compuși organici volatili, asigurând un mediu sănătos pentru locuitori. Apartamentele de la parter dispun de grădini private, iar sistemele avansate de monitorizare a energiei mențin costurile lunare la un nivel accesibil. Cu acces rapid la stația de metrou Anghel Saligny și proximitatea față de centre comerciale și educaționale, HILS Sunrise oferă un echilibru ideal între viața urbană și spațiile verzi. 

Despre HILS Development  

HILS Development este compania de dezvoltări rezidențiale și mixed-use, fondată de către Ionuț Negoiță, cu o experiență de peste 19 ani în domeniul imobiliar și 11.000 de locuințe construite și vândute în București. Misiunea companiei este de a construi noi comunități și a crea condiții de locuire pentru un trai de calitate.  

Viziunea HILS Development de dezvoltare a comunității prin proiecter rezidențiale și de tip mixed-use se extinde pe un orizont de 20 de ani. În prezent, HILS Development gestionează șase proiecte de mari dimensiuni în București și finalizează peste 1000 de apartamente anual.  

 

viewscnt
Afla mai multe despre
hils development
green homes