FOTO Fost consilier general al Bucureștiului intră pe piața rezidențială premium în zona Aeroportului Băneasa

FOTO Fost consilier general al Bucureștiului intră pe piața rezidențială premium în zona Aeroportului Băneasa

Proiectul propus de Poni Con

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris joi, 01:54

Omul de afaceri Dorin Popescu, proprietarul constructorului Poni Con și fost consilier general al Bucureștiului în mandatele lui Sorin Oprescu și Gabriela Firea, pregătește un proiect rezidențial boutique, cu apartamente premium, în apropierea Aeroportului Băneasa, din nordul Capitalei, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Firma Poni Con deține un teren cu o suprafață de circa 3.000 de metri pătrați, utilizat ca platformă betonată pentru un cimitir de mașini și aflat în zona complexului Sere Pipera din Sectorul 1, aproape de Aeroportul Băneasa.

FOTO Grecia transformă un aeroport abandonat într-un oraș smart de 8 miliarde de dolari, aflat la malul mării CITEȘTE ȘI FOTO Grecia transformă un aeroport abandonat într-un oraș smart de 8 miliarde de dolari, aflat la malul mării

Dorin Popescu a propus pentru acest amplasament construcția unui bloc cu 4 etaje, care să aibă în total 74 de apartamente, iar în subsol 90 de locuri de parcare. Investiția în acest imobil, care ar urma să aibă o suprafață desfășurată totală de circa 9.400 de metri pătrați, este estimată la 2,5 milioane de euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Primăria Sectorului 1 a aprobat deja un Plan Urbanistic de Detaliu pentru acest proiect, care prevede și alocarea unei părți din teren pentru lărgirea străzii Cantonului pe care se va realizat construcția.


În zonă se pregătesc o serie de proiecte rezidențiale. Spre exemplu, în apropierea proprietății lui Dorin Popescu, omului de afaceri Virgil Călina, proprietarul hotelului Ramada Nord, are un teren pe care și-a propus să dezvolte un complex cu două clădiri și aproximativ 100 de apartamente, pentru care are inițiat un Plan Urbanistic Zonal. Reputatul manager din industria textilă Eliaz Poleg, implicat în consiliul director al gigantului srilankez MAS Holdings, cel mai mare furnizor de îmbrăcăminte pentru multe dintre marile branduri ale lumii, planifică și el realizarea unui proiect rezidențial în această zonă.

Motivați de intenția Primăriei Capitalei de a lărgi strada Biharia la 4 benzi, cu scopul facilitării accesului în cartierul ANL Henri Coandă, investitorii imobiliari Petre Niculae și Florin Ababe vor și ei să dezvolte pe aceeași stradă cu proiectul lui Eliaz Poleg un complex cu 400 de apartamente premium.

EXCLUSIV Familia de medici Ciubotaru, proprietara singurului spital de oftalmologie pediatrică din România, își plasează câștigurile în imobiliare prin achiziția clădirii de birouri în care funcționează un celebru restaurant CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia de medici Ciubotaru, proprietara singurului spital de oftalmologie pediatrică din România, își plasează câștigurile în imobiliare prin achiziția clădirii de birouri în care funcționează un celebru restaurant

În 2022, cum a anunțat în premieră Profit.ro, dezvoltatorul belgian Alinso Group a cumpărat parcul industrial Metav de pe strada Biharia. În locul Metav a fost inițiat, în trecut, un proiect rezidențial major cu peste 1.000 de apartamente.

Poni Con se ocupă de închirierea de autobasculante, buldoexcavatoare, plăci vibratoare, maiuri mecanice și mașini de tăiat asfalt. Compania are la închiriat și o clădire de pe Șoseaua Giurgiului, în care pune la dispoziție birouri și apartamente.


Poni Con a câștigat anul trecut contracte publice, prin metoda achiziției directe, în valoare de 60.000 de lei, un vârf al ultimilor ani pentru această firmă, potrivit informațiilor disponibile pe termene.ro.

Dacă, în 2005, cifra de afaceri a Poni Con se ridica la 4,8 milioane euro și avea 248 de angajați, în 2022, rulajul firmei s-a redus la aproape 30.000 de euro și figurează cu un singur angajat.

Mama lui Cristi Borcea și Gigi Nețoiu demolează celebrul „Doi Cocoși“ și fac în loc peste 100 de apartamente premium CITEȘTE ȘI Mama lui Cristi Borcea și Gigi Nețoiu demolează celebrul „Doi Cocoși“ și fac în loc peste 100 de apartamente premium

Dorin Popescu a fost consilier general al Bucureștiului în mandatele lui Sorin Oprescu și Gabriela Firea. Tatăl său, Cornel Popescu, a fost și el consilier general din partea PSD la Primăria Capitalei.

Dorin Popescu are în proprietate și Vila Terase, certificată cu 4 stele din Sinaia, amplasată la 500 de metri de telegondolă. Vila are o capacitate de 10 adulți și 5 copii.


viewscnt
Afla mai multe despre
dorin popescu
poni con