FOTO Familia Mihai intră pe sectorul comercial al pieței imobiliare cu un proiect pentru birouri și cabinete medicale în cadrul Metalurgiei Park

FOTO Familia Mihai intră pe sectorul comercial al pieței imobiliare cu un proiect pentru birouri și cabinete medicale în cadrul Metalurgiei Park

Adrian Mihai, alături de planul proiectului din cadrul Metalurgiei Park

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris miercuri, 17:00

Familia Adrian și Dorin Mihai, implicată în dezvoltarea a sute de apartamente în sudul Bucureștiului, intră pe sectorul comercial al pieței imobiliare cu un proiect pentru birouri și cabinete medicale, parte a etapei a doua de dezvoltare a Metalurgiei Park, complex realizat în locul fostelor sere Berceni, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Pe un teren cu o suprafață de 3.863 de metri pătrați, amplasat lângă Lidl și Kaufland de pe strada Drumul Binelui, firma South Garden Residence a familiei Mihai a planificat construcția unui imobil cu funcțiune mixtă și o suprafață desfășurată de circa 11.000 de metri pătrați.

Proiectul vizează realizarea unui bloc cu două subsoluri, parter și 7 etaje împărțit astfel: la parter un spațiu comercial, o clinică de hidrokinetoterapie cu piscină interioară și un showroom – care se desfășoară pațial pe parter și întreg etajul întâi; la etajul al doilea se dorește amenajarea unei grădinițe/afterschool; etajele 3 și 4 sunt rezervate spațiilor pentru birouri, iar ultimele 3 nivele vor fi împărțite unor cabinete medicale de diferite specialități, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Proprietatea va beneficia de 163 de locuri de parcare din care 144 la subsol.

Investiția în acest proiect este estimată la 7,3 milioane euro, fără TVA.


Clădirea familiei Mihai va fi flancată de o spălătorie auto, aflată în proiect, și de ansamblul Top House Residence, ce urmează a fi dezvoltat de Stelian Vintilă și Florentina-Aura Stroe.

Aceste proiecte fac parte din faza a doua de dezvoltare a Metalurgiei Park, în care este planificată construcția a 2.500-3.000 de apartamente noi.

EXCLUSIV FOTO Robertino Georgescu a rupt parteneriatul cu Marius Bușu. Lansează apartamentele Versace în cartierul corporatiștilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Robertino Georgescu a rupt parteneriatul cu Marius Bușu. Lansează apartamentele Versace în cartierul corporatiștilor
Urmărește-ne și pe Google News

În prima fază de dezvoltare a Metalurgiei Park, familia Mihai a fost asociată cu familiile lui Stelian Vintilă și Robert Nica în construcția Athos Residence, cu un total de 212 locuințe.

Fostele sere Berceni, pe care s-a dezvoltat complexul rezidențial, s-au întins pe o suprafață de teren de circa 50 de hectare împărțite în două de Bulevardul Metalurgiei. Omul de afaceri Horia Culcescu, finul lui George Becali, a încasat din vânzarea acestor terenuri peste 75 de milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro.

FOTO Familia Mihai intră pe sectorul comercial al pieței imobiliare cu un proiect pentru birouri și cabinete medicale în cadrul Metalurgiei Park

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pe jumătate din acest teren, mai mulți dezvoltatori imobiliari români au construit și vândut 5.000 de apartamente sub brandul general Metalurgiei Park Residence.

Din cealată jumătate, Lidl a cumpărat, cu 2,37 milioane de euro, un hectar și a deschis în 2017 un supermarket. Lângă acesta, Kaufland a plătit 7,6 milioane de euro pentru 2,5 hectare și a inaugurat un nou hipermarket. În principal, dezvoltatorii din prima etapă a complexului rezidențial au revenit cu achiziții și în etapa a doua. Astfel, cumpărătorii restului de teren sunt: Galaxy Residence, Galaxy Plus Residence, Studio Plus Ideal Residence, Primera Residence și Top House Residence, plus fondul austriac Core Value Capital, proprietarul unuia dintre cele mai mari parcuri solare din România.

În toamna anului trecut, Adrian Mihai a anunțat că are în curs de autorizare, în zona Pipera din nordul Bucureștiului, un proiect cu 200 de apartamente premium amplasate în blocuri cu 5 etaje.

CONFIRMARE Immofinanz vinde celui mai mare distribuitor independent de motorină cel mai valoros complex de birouri al său din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Immofinanz vinde celui mai mare distribuitor independent de motorină cel mai valoros complex de birouri al său din România

Cel mai recent complex rezidențial în dezvoltarea căruia a fost implicată familia Mihai este Odei Towers din apropierea CET Progresul, care este format din 3 blocuri a câte 8 etaje și un total de 448 de apartamente. Proiectul a fost realizat alături de Cavar Residence, firma dezvoltatorilor imobiliari Andrei-Ionuț, Ilie și Steluța Cojocaru.

Aproximativ 17.500 de case și apartamente ar putea fi livrate de către investitori în acest  an în București și împrejurimi, ceea ce s-ar traduce printr-o scădere de 16,5% a ofertei noi, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară SVN Romania.

Puțin peste 21.000 de noi locuințe au fost livrate în București și Ilfov în 2023, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în scădere cu 1,3% comparativ cu rezultatul înregistrat în 2022.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
metalurgiei park
south garden residence
stelian vintilă
robert nica