Familia unui ex-ministru al Energiei din Moldova pregătește lângă parcul Herăstrău un proiect rezidențial exclusivist

Real Estate&Construcții   
Familia unui ex-ministru al Energiei din Moldova pregătește lângă parcul Herăstrău un proiect rezidențial exclusivist

Gardul verde delimitează proprietatea pe care familia Iavorski pregătește proiectul rezidențial

Familia omului de afaceri Constantin Iavorski, fost ministru al Energiei (Resurselor) în Republica Moldova în anii 1990-1992, își pregătește intrarea pe piața rezidențială românească cu un proiect exclusivist lângă parcul bucureștean Herăstrău, potrivit surselor și documentelor analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania Snagov Power Plant, al cărei principal obiect de activitate este producția de energie electrică, a inițiat un proiect imobiliar care prevede construirea unui bloc de locuințe, format din două subsoluri, parter, 4 etaje, plus etajele 5 și 6 retrase, și pentru realizarea căruia este necesară mai întâi promovarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD).

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Gară de tradiție a României - integrată într-un mare complex imobiliar, cu cu grădină botanică, Aqua Park, cafenele și restaurante. Investiție de peste 800 milioane euro CITEȘTE ȘI FOTO Gară de tradiție a României - integrată într-un mare complex imobiliar, cu cu grădină botanică, Aqua Park, cafenele și restaurante. Investiție de peste 800 milioane euro
Evenimente

3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Proiectul propus este amplasat pe Șoseaua Nordului nr. 44-46, pe un teren cu o suprafață de circa 2.400 de metri pătrați, pe care este construită o vilă.

Anul trecut, Larisa Iavorski, soția lui Constantin Iavorski, a obținut o autorizație de desființare a construcțiilor existente pe teren, lucrări care au ca termen final de realizare luna mai 2025.

Și firma Snagor Power Plant o are tot pe Larisa Iavorski ca principal asociat, cu 99,98% din participații, potrivit datelor furnizate de termene.ro.

Proprietatea pe care familia Iavorski planifică acest proiect imobiliar se învecinează cu cea a lui Ioan Paul Rafail, care lucrează aici la un bloc cu 31 de apartamente de lux.

Herăstrău – Șoseaua Nordului este cea mai scumpă zonă din București, potrivit unei analize a imobiliare.ro. Apartamentele noi se vând aici cu un preț record de 3.095 de euro/metru pătrat util. În ciuda prețului mare, nouă potențiali cumpărători intră în competiție pentru fiecare apartamente nou scos la vânzare aici.

EXCLUSIV Mall-ul Veranda Obor, cu acționari ca familia Pogonaru, frații Pavăl (Dedeman), Evergent și Erste Bank, a fost scos la vânzare. Cine este interesat de achiziție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mall-ul Veranda Obor, cu acționari ca familia Pogonaru, frații Pavăl (Dedeman), Evergent și Erste Bank, a fost scos la vânzare. Cine este interesat de achiziție

Investiția de lângă parcul Herăstrău a familiei Iavorski nu este prima din sectorul imobiliar. Ea a mai dezvoltat, cu fonduri europene, și clădirea de birouri Integral Business Center de lângă reprezentanța Porsche Pipera, unde își au sediul firmele din grupul Unicom, pe care îl controlează.

Imobilul, cu o suprafață de circa 5.600 de metri pătrați, a fost dat în folosință în martie 2015, în urma unei investiții de circa 9,5 milioane euro, din care 40% a fost acoperită de fonduri europene nerambursabile.

Companiile din grupul Unicom au raportat în 2023 o cifră de afaceri cumulată de circa 300 de milioane de euro cu un număr mediu de peste 1.000 de angajați, potrivit calculelor Profit.ro.

Doar Unicom Holding, cea mai importantă companie din grup, a generat afaceri de peste 210 milioane euro. Compania oferă servicii de transvazare și depozitare de produse petroliere în rețeaua proprie de teminale de la Dornești, Halmeu și Drobeta Turnu Severin. Poate efectua transvazarea directă de produse petroliere din cisterne CF de cale ferată largă, în cisterne CF normale și viceversa, în orice localitate din România. Vinde angro motorină, benzină, GPL, bitum rutier și Combustibil Termic Lichid.

Deține o rețea proprie de terminale petroliere și colaborează cu producătorii locali ( Lukoil, Rompetrol și MOL).

INFOGRAFIC Cele mai așteptate tranzacții imobiliare ale anului, într-o piață sub media ultimului deceniu CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Cele mai așteptate tranzacții imobiliare ale anului, într-o piață sub media ultimului deceniu

Din grup face parte și stația de bunkeraj Unicom Oil Terminal, care operează din portul Galați și livrează combustibil în toate porturile de pe Dunăre și Marea Neagră din România, în regim de scutire de la plata accizei.

Unicom gestionează și rețeaua de distribuție a carburanților Novo cu 6 stații pe teritoriul României și are o rețea de stații mobile pe care o folosesc 50 de companii din domenii precum cele agricole, de construcții și transporturi, sau stații de distribuție de combustibil en-detail.

Din grup face parte din Unicom Tranzit, operator feroviar privat și expeditor de marfă, care deține 54 de locomotive și peste 1.200 de vagoane de marfă.


Familia unui ex-ministru al Energiei din Moldova pregătește lângă parcul Herăstrău un proiect rezidențial exclusivist

Grupul are în portofoliu și fabrica de butoaie de stejar Unicom Wood Production din Roșiorii de Vede. Produsele fabricii ajung atât la producătorii de vinuri din România cât și în marile centre viti-vinicole ale lumii. Capacitatea de producție a fabricii este de circa 50 de butoaie de stejar pe zi, potrivit site-ului companiei.

INFOGRAFICE Cele mai apreciate cartiere și orașe din România CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Cele mai apreciate cartiere și orașe din România

O serie de antreprenori români au făcut plasamente imobiliare pe piața din București, în ultimii ani, ca o formă de diversificare a afacerilor pe care le desfășoară. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Ovidiu Buluc din București, Cristian Ludovic Pop din București, Cornel și Dan Vulpe din București, Vasile Armenean din Suceava, Dorin Mateiu din Alba, Gheorghe Buzdugan din Cluj, Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați, Iulian Iuga din Cluj, argeșeni Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, familia Ionica și Gelu Pașalău din Focșani și familia de medici Andreea și Călin Ciubotaru din București.

Vânzările de case și apartamente au crescut în 2024 cu 7,6% în București și Ilfov față de rezultatul înregistrat în 2023, în timp ce la nivel național s-au vândut anul trecut cu 6,6% mai multe locuințe comparativ cu 2023, potrivit unei analize realizată de către compania de consultanță imobiliară SVN Romania pe baza statisticilor oficiale.

Astfel, aproape 169.000 de unități rezidențiale au fost tranzacționate în 2024 în România, în timp ce numărul locuințelor vândute în București și Ilfov, cea mai mare piață regională a țării, au depășit 60.000 de unități, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

 
Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
constantin iavorski
larisa iavorski
unicom