EXCLUSIV Soții Mutu, proprietarii rețelei de magazine Annabella din Vâlcea, au cumpărat o clădire de birouri din București, pe care vor să o transforme în clinică medicală

EXCLUSIV Soții Mutu, proprietarii rețelei de magazine Annabella din Vâlcea, au cumpărat o clădire de birouri din București, pe care vor să o transforme în clinică medicală

Clădirea de birouri tranzacționată este pe strada Nicolae Caramfil, nr. 63A, lângă hotelul de 4 stele Stil

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris miercuri, 06:05

Soții Dorina și Dan Mutu, proprietarii rețelei de magazine Annabella și ai fabricii de conserve Râureni, au cumpărat de la Piraeus Leasing Romania o clădire de birouri din nordul Bucureștiului, pe care acum vor să o transforme în clinică medicală. Aceasta este prima tranzacție imobiliară realizată de familia Mutu pe piața imobiliară din Capitală, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Familia Mutu a cumpărat, recent, de la Piraeus Leasing Romania o clădire de birouri formată din două corpuri cu o suprafață cumulată de circa 2.500 de metri pătrați. Unul dintre corpuri are 6 etaje, iar celălalt 4, plus etajul 5 retras, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Proprietatea este amplasată pe un teren de 839 de metri pătrați de pe strada Nicolae Caramfil, nr. 63A, lângă hotelul de 4 stele Stil în nordul Bucureștiului. În trecut, aici era sediul Piraeus Real Estate, divizia imobiliară a băncii elene Piraeus, cumpărată în 2017 de americanii de la J.C. Flowers și redenumită First Bank.

Sursele Profit.ro din piața imobiliară evaluează tranzacția la circa 3-4 milioane de euro.

Proprietarii Annabella fac acum demersuri pentru recompartimentarea interioară a clădirii și schimbarea destinației din birouri în clinică medicală. Pe această stradă sunt deja mai multe clinici medicale private, printre care și spitalul Ponderas al rețelei Regina Maria.

EXCLUSIV Soții Mutu, proprietarii rețelei de magazine Annabella din Vâlcea, au cumpărat o clădire de birouri din București, pe care vor să o transforme în clinică medicală
Urmărește-ne și pe Google News

Contactați de Profit.ro pentru detalii despre planul de expansiune pe piața imobiliară, reprezentanții Annabella nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Schimbarea destinației clădirii a devenit o practică, cu precădere în rândul imobilelor de birouri de dimensiuni mai mici. Chiar lângă noua proprietate a soților Mutu, omul de afaceri Mihai Lucian Palaz a realizat demersuri similare pentru schimbarea clădirii sale de birouri în apartamente, pe motiv că munca de acasă a redus apetitul pentru închirierea de sedii.

Acesta este primul plasament imobiliar al familiei Mutu pe piața din București. Rețeaua Annabella a mai fost prezentă, în trecut, cu magazine în Capitală, însă acestea au fost închise. La începutul acestui an, dezvoltatorul imobiliar REPACO Capital a anunțat că va construi un nou strip mall în Crevedia, care va găzdui primul supermarket Annabella din apropierea Bucureștiului, având o suprafață de 1.800 de metri pătrați. ULTIMA ORĂ FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat unul dintre cele mai mari complexuri hoteliere din Elveția CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat unul dintre cele mai mari complexuri hoteliere din Elveția
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Annabella, unul dintre cei mai importanți jucători locali din retailul alimentar din România, a ajuns la finalul anului trecut la o rețea de 118 magazine, majoritatea în județul Vâlcea. Cifra de afaceri a retailerului a ajuns anul trecut la 121 milioane de euro și a atins un profit de aproape 6 milioane de euro cu un număr mediu de 1.225 de angajați.

Grupul Annabella s-a extins în ultima perioada și pe sectorul imobiliar comercial prin dezvoltarea a două parcuri de retail: unul de 4.000 de metri pătrați în Horezu (Vâlcea) și altul de circa 7.000 de metri pătrați în Râmnicu Vâlcea, recent inaugurat după o investiție de 5 milioane de euro.

Retailerul vâlcean a cumpărat anul trecut de la Ion Șoloman și 11 magazine Best Market din județul Dâmbovița.

Din grupul Annabella face parte și producătorul Annabella Fabrica de Conserve Râureni, care anul trecut a avut o cifră de afaceri de 37,2 milioane de euro și un profit de 3,1 milioane euro, cu un număr mediu de 362 de angajați. În 2021, fabrica Râureni a cumpărat fabrica de conserve Fabka din Fetești (Ialomița).

FOTO Unul dintre proprietarii Maguay își pregătește intrarea pe piața rezidențială premium într-o zonă foarte fierbinte a Bucureștiului CITEȘTE ȘI FOTO Unul dintre proprietarii Maguay își pregătește intrarea pe piața rezidențială premium într-o zonă foarte fierbinte a Bucureștiului

O serie de antreprenori români au făcut plasamente imobiliare pe piața din București, în ultimii ani, ca o formă de diversificare a afacerilor pe care le desfășoară. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Ovidiu Buluc din București, Cristian Ludovic Pop din București, Cornel și Dan Vulpe din București, Vasile Armenean din Suceava, Dorin Mateiu din Alba, Gheorghe Buzdugan din Cluj, Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați, Iulian Iuga din Cluj, argeșenii Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, familia Ionica și Gelu Pașalău din Focșani și familia de medici Andreea și Călin Ciubotaru din București.

Prima jumătate a lui 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare comerciale (birouri, spații comerciale, depozite și hoteluri) în valoare totală de 419 milioane de euro  în România, ceea ce reprezintă o creștere de două ori și jumătate față de volumul din aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară Colliers.

Perspectivele rămân favorabile, iar cu un volum semnificativ de tranzacții în desfășurare, inclusiv unele recente în care proprietarii doresc o finalizare rapidă, atingerea pragului de 1 miliard de euro în 2024 pare un obiectiv realizabil, apreciază consultanții Colliers.

viewscnt
Afla mai multe despre
dorina si dan mutu
annabella
piraeus