Operatorul hotelier lituanian Apex Alliance Hotel Management, care gestionează 5 hoteluri în București, se apropie de vânzarea hotelului de 4 stele Hilton Garden Inn Bucharest Airport, primul hotel situat într-un aeroport din România, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Strategia Apex prevede vânzarea hotelurilor în perioada de după inaugurare. Profit.ro a scris încă din 2019 că toate cele 5 hoteluri ale lituanienilor sunt de vânzare, însă operatorul s-a confruntat cu perioada pandemiei și a post-pandemiei, când investitorii au fost mai reticenți față de plasamentele în acest sector imobiliar.
Profit.ro a anunțat din vara anului trecut că Apex Alliance a început să primească mai multe oferte din partea unor investitori interesați să cumpere hotelul din aeroportul Otopeni.
Acum, sursele Profit.ro spun că tranzacția de vânzare a hotelului se va încheia în curând.
Hilton Garden Inn Bucharest Airport a fost inaugurat în august 2019, are 218 camere și a necesitat o investiție de 19 milioane de euro.
3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Apex Alliance Hotel Management este un operator litualian independent, care dezvoltă parteneriate de management hotelier pe termen lung cu investitori instituționali, proprietari sau fonduri de investiții, pentru hoteluri deja funcționale sau în faza de investiție. Compania operează cinci hoteluri în București, cu o capacitate totală de peste 1.000 de camere.
Acestea sunt Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport, Courtyard Bucharest Floreasca, Moxy Bucharest Old Town și The Marmorosch Bucharest.
Grupul a investit circa 120 de milioane euro până în prezent în proprietățile hoteliere din România.

Anul trecut, Apex Alliance Hotel Management a încheiat un parteneriat cu frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, și împreună au cumpărat complexul hotelier de 5 stele Waldhaus Flims Wellness Resort, o unitate celebră, cu o istorie de aproape 150 de ani, din localitatea elvețiană Flims.
Volumul de tranzacții cu proprietăți hoteliere a atins anul trecut circa 30 de milioane de euro, echivalentul unei ponderi de 4% din totalul tranzacțiilor cu proprietăți comerciale din România, potrivit datelor publicate de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.
Printre cele mai importante tranzacții din 2024 se află cea prin care grupul austriac House of Julius Meinl, care deține cele mai mari două fabrici de ciocolată din România (Kandia și Heidi), a cumpărat hotelul Ambasador, unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din București, după o tranzacție complexă care a implicat persoane juridice și moștenitorii arhitectului Arghir Culina, cel care a proiectat clădirea în anii `30.
Piața hotelieră din România se află într-o perioadă de creștere accelerată, atingând în 2024 un record de peste 25 de milioane de nopți de cazare, cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani, susținut de un număr tot mai mare de turiști străini și de o cerere ridicată pentru hoteluri moderne, potrivit unui raport de piață realizat de compania de consultanță imobiliară Colliers.
Investițiile semnificative în noi hoteluri și interesul tot mai mare al brandurilor internaționale consolidează poziția României de piață cu potențial ridicat, pregătită pentru o creștere sustenabilă pe termen lung, arată brokerii.

În 2024, pe piață au fost adăugate peste 400 de camere în hoteluri internaționale, inclusiv primul hotel de 5 stele Swissotel din Poiana Brașov (64 de camere, cu planuri de extindere).
Pentru 2025-2026, sunt anunțate aproximativ 15 noi hoteluri, care vor adăuga peste 2.000 de camere. Majoritatea vor aparține brandurilor consacrate, precum Marriott, Hilton și Accor, însă și noi lanțuri hoteliere, precum Ascott Hotels (The Crest Collection) și Corinthia, recent deschis, vor intra pe piața din București cu proiecte noi.