EXCLUSIV Grup deținut de milionari belgieni țintește dublarea producției din România prin construcția unei noi fabrici

EXCLUSIV Grup deținut de milionari belgieni țintește dublarea producției din România prin construcția unei noi fabrici
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 27 aug 2024

Producătorul de ingrediente Puratos, deținut de familiile Van Belle și Demanet, aflate în topul celor mai bogați belgieni, vizează dublarea capacității sale de producție din România prin construcția unei noi fabrici lângă cea pe care o are în Tunari, în nordul Bucureștiului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Puratos, liderul mondial în domeniul materiilor prime pentru panificație, patiserie și ciocolaterie, deține un teren liber cu o suprafață de circa 11.700 de metri pătrați lângă fabrica sa din Tunari, care se învecinează cu sediul central al FAN Courier.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE Immofinanz vinde celui mai mare distribuitor independent de motorină cel mai valoros complex de birouri al său din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Immofinanz vinde celui mai mare distribuitor independent de motorină cel mai valoros complex de birouri al său din România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Grupul belgian vrea să construiască aici o nouă fabrică cu o suprafață de 5.349 de metri pătrați, ce va produce, în principal, umpluturi pe bază de fructe și creme de cofertărie gata de utilizat, precum și soluții pentru decor și glazurare, ce vor fi folosite ca baze pentru producători din sectoarele de panificație, patiserie și ciocolată, se arată în documentele analizate de Profit.ro.

Planul este ca lucrările să înceapă în această toamnă.

„Vom demara lucrările de construcție a unei noi fabrici. Investiția în noua fabrică și în noua linie de producție va fi de 10 milioane euro. Cu această nouă fabrică, ne propunem dublarea capacităților de producție și creșterea ponderii produselor cu valoare adăugată. Ne vom concentra pe dezvoltarea segmentului de cofetărie-patiserie, un sector în plină expansiune în România, prin furnizarea de materii prime de înaltă calitate, care să răspundă cerințelor de performanță și funcționalitate ale producătorilor locali și din țările vecine. Totodată, ca parte din aceste demersuri, vom intensifica colaborarea sustenabilă cu pomicultorii și fermierii locali, pentru a asigura un lanț de aprovizionare eficient cu fructe din România“, a declarat, pentru Profit.ro, Gabriela Bereș, director regional Europa Centrală și de Est al Puratos Group.

FOTO Familia lui Florin Halagian, fostul mare antrenor de fotbal, se pregătește să intre pe piața rezidențială CITEȘTE ȘI FOTO Familia lui Florin Halagian, fostul mare antrenor de fotbal, se pregătește să intre pe piața rezidențială

După inaugurarea noii fabrici, în fabrica existentă se va menține doar linia de producție pentru margarină, iar noua unitate va prelua liniile de producție de creme și pudre, se precizează în documentele înaintate de companie autorităților.

Fabrica noua se va conecta tehnologic cu fabrica existentă învecinată printr-un tunel închis de legătură. Prin acest tunel vor circula stivuitoarele ce vor transporta paleți cu materii prime și produse. De asemenea, prin același tunel vor ajunge și lucrătorii în zona de producție a halei noi. Adiacent tunelului va exista o pasarelă acoperită, deschisă, pentru circulația pietonală între cele două terenuri.

Puratos a înregistrat în România o cifră de afaceri de 47 milioane de euro în 2023, în creștere cu 8,1% față de veniturile raportate un an mai devreme, și un profit net de 2,3 milioane euro, în scădere cu 3,6% comparativ cu câștigurile din 2022.

FOTO Familia de investitori americani Turkmani extinde cel mai mare depozit frigorific din România CITEȘTE ȘI FOTO Familia de investitori americani Turkmani extinde cel mai mare depozit frigorific din România

Compania a fost fondată în 1919 în Bruxelles ca furnizor pentru brutării-patiserii. După Al Doilea Război Mondial, François Van Belle și Pierre Demanet au devenit directori ai Puratos și au pus bazele industriale ale grupului. Van Belle era contabil, iar Demanet era chimist. În 1975, Van Belle și Demanet au cumpărat 60% din companie, procent care a crescut, în timp, la 75%. 

Compania este condusă acum de a treia generație de acționari, cu Cédric Van Belle ca președinte al Consiliului de Administrație, el fiind nepotul lui François Van Belle.

Astăzi, grupul are peste 10.000 de angajați, subsidiare în 84 de țări, 75 de fabrici și vânzări nete de 3,1 miliarde de euro.

Familiile Van Belle și Demanet ocupă locul 35 în topul celor mai bogați belgieni realizat de publicația Der Rijkste Belgen, cu active evaluate la 1,2 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
puratos
van belle
demanet