EXCLUSIV FOTO Un grup de antreprenori români se extinde considerabil pe sectorul rezidențial din sudul Bucureștiului. Țintește și alte orașe

EXCLUSIV FOTO Un grup de antreprenori români se extinde considerabil pe sectorul rezidențial din sudul Bucureștiului. Țintește și alte orașe

Bogdan Popescu alături de proiectul din Șoseaua Berceni, nr. 84

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris astăzi, 02:04

Familia Sedaa și Bogdan Popescu, în parteneriat cu Lidia Stîngă, au în plan extinderea pe sectorul rezidențial din sudul Bucureștiului cu două noi proiecte, ce totalizează 530 de apartamente ce vor fi dezvoltate sub noul brand imobiliar Amesa Residence, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Bogdan Popescu este fost agent imobiliar, care a făcut parte din echipa de vânzări a Cartierului Solar, ansamblu rezidențial dezvoltat în Berceni de fostul șef al corpului de control ANAF Marius Gaga.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV FOTO Speedwell, deținut de milionari din Belgia, pregătește un proiect mixt de 130 de milioane de euro în Pipera, care cuprinde și un nou spital Regina Maria CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Speedwell, deținut de milionari din Belgia, pregătește un proiect mixt de 130 de milioane de euro în Pipera, care cuprinde și un nou spital Regina Maria

De câțiva ani, alături de soția sa Sedaa Popescu și partenera lor Lidia Stîngă, a înființat dezvoltatorul imobiliar Amesa Residence și a construit 4 proiecte de mici dimensiuni în Sectorul 4, cu un total de 223 de apartamente.

Acum, grupul de investitori a cumpărat un teren de aproape 5.000 de metri pătrați pe Șoseaua Berceni, nr. 84, aflat la circa 700 de metri de metroul Apărătorii Patriei, și încă unul de circa 10.000 de metri pătrați pe Drumul Jilavei, lângă complexul Metalurgiei Park Residence, pe care vor acum să dezvolte noi ansambluri rezidențiale.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Proiectul PSD privind avansul care poate fi solicitat cumpărătorului de către un dezvoltator imobiliar. Limită de avans, chiar și cu asigurare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Proiectul PSD privind avansul care poate fi solicitat cumpărătorului de către un dezvoltator imobiliar. Limită de avans, chiar și cu asigurare

„Proiectul de pe Berceni 84 are două blocuri tip turn, ce vor avea un număr de 38 apartamente la etajele 1 și 2. Turnul 1 și 2 vor avea etajele 1 și 2 comune, unde sunt construite 38 apartamente, iar pe etajele 3-10 ale fiecăruia, vor fi construite alte 128 apartamente. Astfel, totalul de apartamente construite va fi de 166.


EXCLUSIV FOTO Un grup de antreprenori români se extinde considerabil pe sectorul rezidențial din sudul Bucureștiului. Țintește și alte orașe

Proiectul de pe Drumul Jilavei are 2 blocuri, fiecare cu câte 2 scări. Scările A și B ale blocului A vor avea 177 apartamente construite, iar scările A și B ale blocului B vor avea 187 apartamente construite. Astfel, vor fi un total de 364 apartamente în cele două blocuri“, a declarat, pentru Profit.ro, Cătălin Grigore, unul dintre proprietarii Sud Rezidențial, agentul exclusiv de vânzări al proiectelor.

Dezvoltatorul estimează investiția în Amesa Residence Berceni 84 la aproximativ 15 milioane de euro, iar în cel de pe Drumul Jilavei la circa 25 milioane de euro. Ambele proiecte vor demara din punct de vedere constructiv la finalul acestui an. Noile investiții ridică portofoliul de apartamente al dezvoltatorului la 753 de unități.

„Avem în vizor terenuri în zona de Sud/Sector 4 pentru că ne dorim să continuăm construirea de locuințe, având în vedere că este o zonă în continuă dezvoltare rezidențială și nu numai. Ne îndreptăm atenția și spre terenuri din alte orașe din România“, au transmis reprezentanții dezvoltatorului.

EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, vrea să iasă cu proiecte rezidențiale și în alte orașe din țară CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, vrea să iasă cu proiecte rezidențiale și în alte orașe din țară

Numărul locuințelor finalizate în București și împrejurimi în prima jumătate a acestui an a fost mai mic cu aproximativ 23%, comparativ cu rezultatul înregistrat în prima jumătate a lui 2023.

Compania de consultanță imobiliară SVN România a estimat că în 2024 ar putea fi livrate aproximativ 17.500 de locuințe noi în București și împrejurimi, în funcție de respectarea graficelor de dezvoltare, un rezultat care, dacă s-ar înregistra, ar marca o scădere de circa 16,5% față de volumul de livrări înregistrat în 2023.

În același timp, numărul caselor și apartamentelor vândute în București și împrejurimi în primele opt luni din acest an este în creștere cu aproape 19% față de perioada similară a anului anterior.

„Suprafața autorizată spre construire în proiecte rezidențiale s-a redus la aproximativ jumătate în ultimii ani în București, într-un context de creștere anuală a numărului de locuințe vândute cu peste 25% în primele șase luni din acest an. Scăderea numărului de locuințe noi finalizate pe o perioadă de mai mulți ani, coroborată cu creșterea tranzacțiilor, va duce la o creștere semnificativă de prețuri, Cluj – Napoca fiind un exemplu în acest sens. Piața rezidențială din București trece în prezent prin cel mai bun moment din punct de vedere al accesibilității cumpărării unei noi locuințe, însă această situație nu se va menține dacă parametrii actuali ai pieței rămân neschimbați”, consideră Victor Vremera, COO SVN Romania.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
bogdan popescu
sedaa popescu
amesa residence
cătălin grigore
sud rezidential