Procesoarele Intel din seriile 13 și 14 cu probleme trebuie înlocuite

Procesoarele Intel din seriile 13 și 14 cu probleme trebuie înlocuite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 iul 2024

Scandalul procesoarele Intel care se blochează și creează instabilitate pentru PC-uri capătă o nouă dimensiune, după ce s-a aflat că deteriorarea acestora este permanentă.

În urmă cu câteva zile, se părea că povestea celor două serii de procesoare problematice vândute de Intel este pe cale să se încheie, după ce compania anunța că a identificat cauza și pregătește un update.

Urmărește-ne și pe Google News

Între timp, însă, surse anonime din cadrul companiei au confirmat pentru Tom’s Hardware că procesoarele afectate deja nu pot fi reparate prin intermediul unui patch software.

Intel promite o rezolvare pentru procesoarele defecte CITEȘTE ȘI Intel promite o rezolvare pentru procesoarele defecte

Asta deoarece voltajul prea mare la care au fost supuse le-a afectat fizic, iar singura șansa de rezolvare a problemei este repararea sau înlocuirea în service.

Patch-ul poate, cel mult, să prevină afectarea altor procesoare pe viitor la tensiunea prea mare, tensiune la care procesoarele sunt expuse din cauza unor instrucțiuni greșite.

Spre deosebire de AMD, care a rechemat în service procesoarele Ryzen 9000 cu probleme, se pare că Intel nu are de gând să facă același lucru, deși sunt în joc două generații de procesoare.

Intel nu are de gând nici să întrerupă vânzările procesoarelor în cauză, deși a recunoscut că acestea au probleme și a fost deja acuzată de un producător de jocuri că vinde cu bună știință procesoare defecte.

Pentru utilizatori, cea mai bună opțiune, în loc să facă reglări din BIOS, încercând să rezolve problemele de stabilitate, este să apeleze la service pentru repararea sau înlocuirea procesoarelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
procesoare
intel