Apple Pay funcționează în browser-ele terțe

Apple Pay funcționează în browser-ele terțe
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 10:24

După ce o întreagă decadă a fost limitat la Safari, serviciul de plăți operat de Apple dobândește acum suport și pentru browser-ele altor producători.

Apple Pay aniversează 10 ani de existență, ocazie care este marcată de gigantul american cu câteva noutăți, în frunte cu suportul pentru browser-ele terțe.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, posesorii unui iPhone sau iPad cu iOS 18 sau iPadOS 18 vor putea face plăți cu Apple Pay și în alte browsere în afară de Safari.

Apple va lansa un serviciu Caller ID pentru companii CITEȘTE ȘI Apple va lansa un serviciu Caller ID pentru companii

Dincolo de dispozitivele Apple, suportul pentru browsere terțe va funcționa și pe desktop-uri. În cazul acestora, pentru realizarea unei plăți va fi necesară secarea unui cod QR cu un iPhone sau un iPad.

Apple spune că această facilitate va fi disponibilă doar în anumite piețe, dar nu specifică și care sunt piețele pe care le are în vedere.

Cu aceeași ocazie, Apple Pay adaugă suport pentru servicii de tip „buy now, pay later” terțe. Pentru început, Apple colaborează cu Klarna, ale cărei servicii vor fi oferite în Statele Unite și Marea Britanie.

Gigantul american plănuiește să adauge și oferte ale altor instituții financiare pe viitor, dar nu se știe exact în ce țări vor fi acestea disponibile.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
apple pay
browser
bnpl