Jony Ive, legendarul designer al Apple, lucrează la un startup cu OpenAI și CEO-ul Sam Altman

Jony Ive, legendarul designer al Apple, lucrează la un startup cu OpenAI și CEO-ul Sam Altman
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:38

Legendarul designer al Apple, Jony Ive, care a părăsit compania acum 5 ani, lucrează la un startup cu firma de inteligență artificială OpenAI și cu directorul general al acesteia, Sam Altman, potrivit TechCrunch.

Colaborarea, prezentată de sursa citată anul trecut, a fost confirmată de Ive într-un articol pentru New York Times. Designerul a spus pentru NYT că lucrează la un dispozitiv cu inteligență artificială alături de startup-ul OpenAI, arată StartUp Cafe.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO ANUNȚ Când încep lucrările la ultimul lot al Autostrăzii Bucureștiului CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ Când încep lucrările la ultimul lot al Autostrăzii Bucureștiului
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Ideea a pornit din discuțiile cu Sam Altman, începute în 2023. Aceștia lucrează la un „produs care folosește IA pentru a crea o experiență computerizată care este mai puțin disruptivă social decât iPhone-ul”.

Designerul industrial Marc Newson, care lucrează cu Ive, a spus că specificul produsului și momentul lansării nu au fost încă stabilite. În plus, Jony încă n-a dezvăluit numele startup-ului. Totuși, acesta caută finanțare și pare că își propune să strângă până la 1 miliard dolari până la sfârșitul anului, potrivit sursei citate.

Cine este Jony Ive

Jony Ive a fost senior vicepreședinte al design-ului industrial și directorul de design al Apple. Acesta a intrat în companie în anul 1992 și a lucrat la design-urile dispozitivelor Powerbook și Mac.

De atunci, Ive a contribuit la design-urile iMac, Power Mac G4 Cube, iPod, iPhone, iPad, MacBook și al interfeței mobile iOS. Totodată, acesta a fost responsabil pentru proiecte arhitecturale, cum ar fi Apple Park și magazinele Apple.

Everton - cumpărat de un miliardar american CITEȘTE ȘI Everton - cumpărat de un miliardar american

În anul 2019, Ive a părăsit Apple și și-a deschis firmă de design cu Marc Newson, numită LoveFrom. Totuși, clientul primar al firmei a fost în continuare gigantul american, până în anul 2022. Firma lui Jony Ive conduce design-ul produsului nou, creat cu OpenAI și Sam Altman.

Ive a fost numit cancelar al Colegiului Regal de Artă din Londra (Royal College of Art) în anul 2017, an în care a început și un mandat de 5 ani de șef al colegiului. El este în continuare cancelarul instituției britanice.

viewscnt
Afla mai multe despre
jony ive
sam altman