Justiția din Brazilia cere X documente, după ce compania a spus că se va conforma cerințelor instanței

Justiția din Brazilia cere X documente, după ce compania a spus că se va conforma cerințelor instanței
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 22:30

Curtea Supremă braziliană a cerut platformei de socializare X, deținută de Elon Musk, să prezinte documente de validare a noului său reprezentant legal în țară, deoarece avocații firmei au spus că platforma de socializare se va conforma cerințelor instanței pentru a i se permite să reia operațiunile în Brazilia, transmite Reuters.

X a fost închisă în Brazilia la sfârșitul lunii august, după ce nu a respectat ordinele instanței superioare legate de moderarea discursului instigator la ură pe platforma socială, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Digi amână intrarea în Belgia, indicată ca \ CITEȘTE ȘI FOTO Digi amână intrarea în Belgia, indicată ca "surpriza istorică" a ultimului sfert de secol. Controverse cu instalarea cablurilor pe fațadele caselor. Zeci de mii de belgieni s-au înscris însă deja pentru a deveni clienți ai românilor
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Însă, în ultimele zile, reprezentanții X au început să exprime public intențiile de a răspunde cererilor instanței, chiar dacă firma a spus anterior că nu le va îndeplini.

Avocații X au declarat că platforma a numit un reprezentant legal în Brazilia, răspunzând unei cereri cheie impuse de instanță.

Într-o decizie, judecătorul de la Curtea Supremă Alexandre de Moraes a dat termen de cinci zile pentru ca X să furnizeze registre comerciale și alte documente care dovedesc că X a desemnat-o oficial pe Rachel de Oliveira Conceicao ca reprezentant legal al său în Brazilia.

Legea braziliană impune companiilor străine să aibă un reprezentant legal pentru a opera în țară.

Foamea de curent electric a A.I. repornește un reactor nuclear vechi de jumătate de secol. Microsoft cumpără energie pe 20 de ani. Reactorul vecin a declanșat cel mai grav accident nuclear civil din istoria Statelor Unite CITEȘTE ȘI Foamea de curent electric a A.I. repornește un reactor nuclear vechi de jumătate de secol. Microsoft cumpără energie pe 20 de ani. Reactorul vecin a declanșat cel mai grav accident nuclear civil din istoria Statelor Unite

Reprezentantul și-ar asuma responsabilitățile legale pentru firmă la nivel local.

X a avut un reprezentant legal în Brazilia până la jumătatea lunii august, când a decis să-și închidă birourile și să-și concedieze personalul din țară.

Mișcarea a urmat unei dispute de luni de zile între Musk și Moraes cu privire la nerespectarea de către companie a ordonanțelor judecătorești care cer platformei să ia măsuri împotriva răspândirii discursului instigator la ură, pe care miliardarul le-a denunțat ca fiind cenzură.

Pe lângă indicarea unui reprezentant legal, instanța supremă din Brazilia a cerut X să blocheze anumite conturi investigate într-o anchetă privind discursul instigator la ură și dezinformare și să plătească amenzi în valoare de peste 3 milioane de dolari, drept condiții pentru ridicarea interdicției.

La început, X a spus că nu va respecta ordinele ”ilegale”, dar acum avocații săi au spus că platforma va plăti amenzile pe care le datorează și că a început să blocheze și conturile comandate.

Nu a fost imediat clar care sunt conturile X care trebuie blocate, deoarece investigația este confidențială.

În ciuda interdicției, X a devenit accesibilă pentru mulți utilizatori din Brazilia miercuri, pentru o perioadă limitată de timp, după ce o actualizare a rețelei de comunicații a ocolit blocarea ordonată de instanță.

viewscnt
Afla mai multe despre
brazilia
x