Comisia Europeană aprobă preluarea Vodafone Italia de către Swisscom

Comisia Europeană aprobă preluarea Vodafone Italia de către Swisscom
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:00

Comisia Europeană a aprobat achiziționarea Vodafone Italia de către Swisscom, în conformitate cu reglementările privind achizițiile externe, a anunțat grupul elvețian de telecomunicații, transmite Reuters.

Tranzacția trebuie aprobată și de alte organisme de reglementare, inclusiv Autoritatea pentru Concurență din Italia, scrie Agerpres

Urmărește-ne și pe Google News
Telegram va coopera mai mult cu justiția, acceptând să împărtășească „adrese IP” și „numere de telefon” CITEȘTE ȘI Telegram va coopera mai mult cu justiția, acceptând să împărtășească „adrese IP” și „numere de telefon”
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Swisscom se așteaptă ca tranzacția să se finalizeze în primul trimestru din 2025.

În martie, Vodafone a confirmat vânzarea afacerii sale din Italia către grupul elvețian Swisscom, într-o tranzacție evaluată la opt miliarde de euro.

În ianuarie, operatorul britanic de telefonie a respins oferta grupului francez de telecomunicații Iliad SA de fuziune a afacerilor lor din Italia, precizând că ia în considerare alte opțiuni.

Ulterior, Vodafone a încheiat un acord cu Swisscom, care voia să realizeze o fuziune între subsidiara sa italiană, numită Fastweb, cu Vodafone Italia.

Tranzacția va crea al doilea cel mai mare operator de servicii în bandă largă din Italia, după liderul pieței, TIM, cu o prezență importantă pe segmentul rentabil de afaceri și lider în telefonia mobilă.

Noua modalitate prin care infractorii cibernetici distribuie conținut malware CITEȘTE ȘI Noua modalitate prin care infractorii cibernetici distribuie conținut malware

Vodafone caută să obțină numerar și să-și îmbunătățească performanțele financiare vânzând părți ale afacerii sale, inclusiv subsidiara sa din Spania, după ce anterior a încheiat acorduri pentru vânzarea operațiunilor din Ungaria și Ghana. De asemenea, afacerile sale din Marea Britanie vor fuziona cu Three UK pentru a crea cea mai mare rețea de telefonie mobilă a țării, evaluată la 15 miliarde de lire sterline.

Vodafone a raportat o creștere de 4,7% a veniturilor din servicii în trimestrul trei din acest an fiscal, similară cu cea din precedentele trei luni, declinul mai redus din Spania ajutând la compensarea contribuției mai slabe din Germania, unde creșterea a încetinit de la 1,1% la 0,3%.

Italia a fost piața cu cea mai dificilă evoluție, veniturile din servicii au scăzut cu 1,3% în trimestrul trei, după un declin de 1% în precedentele trei luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
swisscom