Apple Watch primește certificare pentru detectarea apneei

Apple Watch primește certificare pentru detectarea apneei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris marţi, 08:29

Cea mai nouă funcție de sănătate a ceasurilor Apple, detectarea apneei în somn, a primit oficial certificare din partea autorităților americane.

Administrația pentru Mâncare și Medicamente din Statele Unite a certificat funcția de detectare a apneei în somn, disponibilă pe cele mai noi ceasuri Apple, confirmând funcționarea acesteia pe baza criteriilor științifice actuale.

Urmărește-ne și pe Google News

Apneea în somn este o tulburare care duce la oprirea bruscă a respirației în timpul somnului.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Declin al acțiunilor Apple, pentru modelele de iPhone 16 Pro CITEȘTE ȘI Declin al acțiunilor Apple, pentru modelele de iPhone 16 Pro

Apple Watch folosește accelerometrul pentru a depista mișcările fine ale încheieturii mâinii asociate cu tulburările de respirație în timpul somnului. Algoritmul asociat se bazează pe învățare mecanică și un set extins de date clinice.

Utilizatorul va fi notificat dacă tulburarea depistată este de nivel mediu sau server și va putea vedea un raport cu mai multe date. Informațiile detaliate vor fi disponibile pe iPhone, în aplicația Health, de unde pot fi descărcate sau trimise direct unui medic.

Noua funcționalitate este introdusă prin update-ul watchOS 11, tocmai lansat, și poate fi folosită în peste 150 de țări pe Watch Series 9, Watch Series 10 și Watch Ultra 2.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple watch
apnee
sănătate
smartwatch