Intuitive Machines încheie un contract de servicii de navigație de 4,8 miliarde de dolari cu NASA

Intuitive Machines încheie un contract de servicii de navigație de 4,8 miliarde de dolari cu NASA
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:51

Intuitive Machines a anunțat că a obținut un contract de servicii de navigație și comunicații de până la 4,82 miliarde de dolari din partea NASA, pentru misiuni în regiunea spațială apropiată, transmite Reuters.

Acțiunile companiei de explorare spațială au crescut cu 52%, până la 8,21 dolari pe unitate, în urma informației, și s-au dublat până acum în acest an, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Meta riscă o amendă antitrust consistentă din partea UE pentru practicile privind reclamele personalizate CITEȘTE ȘI Meta riscă o amendă antitrust consistentă din partea UE pentru practicile privind reclamele personalizate
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Ca parte a contractului, care are o perioadă de bază de cinci ani, cu o opțiune pentru o perioadă suplimentară de cinci ani, Intuitive va implementa sateliți releu lunari și va furniza servicii de comunicație și navigație, pentru a ajuta campania Artemis a NASA.

Prin contract, Intuitive va prezenta constelațiile de sateliți lunari care vor permite servicii îmbunătățite de transmisie și date, precum și operațiuni autonome.

”Vedem victoria de astăzi ca o validare semnificativă a perspectivei Intuitive și a capacității sale de a continua să câștige contracte suplimentare”, a declarat Andres Sheppard, analist senior la Cantor Fitzgerald.

În cadrul programului Artemis al NASA, agenția spațială își propune să trimită roboți comerciali de aselenizare pe Lună, în misiuni de cercetare științifică, și să readucă astronauții pe satelitul natural al Pământului în acest deceniu.

NASA a plătit Intuitive 118 milioane de dolari pentru a construi și a zbura pe Ulise, care în februarie a devenit prima navă spațială din SUA care a aterizat pe Lună într-o jumătate de secol.

Inflația din Marea Britanie se menține constantă CITEȘTE ȘI Inflația din Marea Britanie se menține constantă

Nava spațială, totuși, și-a pierdut puterea și a rămas latentă după o aterizare neregulată, care a împiedicat operațiunile și producția științifică.

Ulise a realizat, de asemenea, prima aterizare pe Lună efectuată vreodată de un vehicul spațial fabricat și operat comercial.

NASA mizează pe o serie de zboruri private, cu buget redus, pe Lună, care să servească drept descoperitori pentru misiunile care transportă astronauți în acest deceniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
intuitive machines
nasa
navigatie