Google adaugă un chatbot serviciului Photos

Google adaugă un chatbot serviciului Photos
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 sep 2024

Photos este cel mai nou serviciu Google ai cărui utilizatori, că și-au dorit sau nu, vor avea la dispoziție un chatbot gata să răspundă la întrebări.

Așa cum anunța încă din luna mai, Google a început să implementeze în serviciul Photos un chatbot bazat pe modelul lingvistic Gemini.

Urmărește-ne și pe Google News

Acesta este disponibil în cadrul aplicațiilor Google Photos sub bizară denumire Ask Photos și poate fi folosit ca o alternativă la funcția tradițională decât căutare.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
YouTube nu va mai recomanda adolescenților videoclipuri care promovează anumite standarde de frumusețe și aspect corporal CITEȘTE ȘI YouTube nu va mai recomanda adolescenților videoclipuri care promovează anumite standarde de frumusețe și aspect corporal

La fel ca orice chatbot, și acesta poate fi utilizat în mod conversațional, permițând căutarea fotografiilor pe baza unor detalii mult mai precise decât era capabilă funcția de căutare să înțeleagă.

De exemplu, dacă funcția de căutare putea să identifice fotografiile în care apare un lac, acum, chatbot-ul poate căuta pozele în care cineva se dă cu barca pe lac.

Noua facilitate va putea fi accesată prin intermediul unui nou buton adăugat barei din partea de jos a ecranului. Google a inclus și câteva exemple, pentru a explica utilizatorilor cum pot folosi chatbot-ul.

Pentru început, Ask Photos este disponibil în mod „early access„, putând fi folosit doar de un număr redus de utilizatori din Statele Unite.

Cu aceeași ocazie, Google promite că datele din Photos nu vor fi folosite pentru targetarea cu reclame și că acestea sunt stocate separat de contul de utilizator.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chatbot
ai
photos