Directorul general adjunct al Trencadis, Adrian Văduva, devine acționar al companiei. Acțiunile au fost cedate de Marian Murguleț

IT&C   
Directorul general adjunct al Trencadis, Adrian Văduva, devine acționar al companiei. Acțiunile au fost cedate de Marian Murguleț

Marian Murgulet (stânga) și Adrian Văduva (dreapt)

Marian Murguleț, directorul general și asociatul unic al Trencadis Corp, a cedat către Adrian Văduva, directorul general adjunct al companiei, un pachet de acțiuni repezentând 8,0046% din capitalul social, operațiune prin intermediul căreia integratorul IT&C intră într-o fază nouă de dezvoltare.

În urma tranzacției, Marian Murguleț va fi în continuare acționar majoritar al companiei, cu 91,9954% din acțiuni. El a preluat conducerea Trencadis în martie 2022 și a intrat în acționariatul companiei un an mai târziu, în mai 2023. Detalii AICI.

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacție surpriză - Bitdefender își consolidează prezența în regiunea Asia-Pacific CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză - Bitdefender își consolidează prezența în regiunea Asia-Pacific

Un an mai târziu, în primăvara anului 2024, Murguleț a devenit asociat unic al companiei prin preluarea participației First Investment Holding, controlată integral de Frank Timiș. Detalii AICI.

Adrian Văduva are ca principală responsabilitate coordonarea departamentelor de implementare din cadrul Trencadis și, ca parte a echipei de leadership, contribuie la dezvoltarea strategiei și a proiectelor de business ale companiei. El gestionează, de asemenea, relația cu partenerii locali și internaționali.

FOTO Alertă în România - Înșelătorie de recrutare pe LinkedIn CITEȘTE ȘI FOTO Alertă în România - Înșelătorie de recrutare pe LinkedIn

"Decizia lui Adrian Văduva reprezintă o asumare a încrederii sale în potențialul de creștere a companiei Trencadis. Skin in the game din partea executivilor reprezintă un semn de bun augur dinspre ambele părți. Adrian a înțeles în cei aproape doi ani de coordonator al implementării proiectelor din companie că unele oportunități merită atenție, mai ales când inovația echipei și ambiția lui definesc și mai bine direcția companiei", a declarat Marian Murguleț, CEO Trencadis.

Văduva are o experiență de 22 de ani în management și leadership în domeniul tehnologiei informației, deținând de-a lungul timpului mai multe roluri în industrii variate (telecom, integrator IT&C, gaming).

OpenAI pregătește lansarea propriului cip de AI CITEȘTE ȘI OpenAI pregătește lansarea propriului cip de AI

După 13 ani în zona operațională în cadrul Connex/Vodafone România, perioadă în care a construit și condus multiple echipe și a coordonat implementarea unor ample proiecte și programe, a schimbat industria și a condus echipe care au realizat implementări de infrastructuri critice la nivel național, asigurând de asemenea, zona de suport dedicat atât clienților cât și companiei, zona de account management și business development.

În perioada 2017-2023, el a coordonat cel mai mare centru de asigurare a calității, la nivel global, pentru liderul industriei de gaming – Electronic Arts.

"În prezent, suntem într-un moment foarte bun din perspectiva digitalizării. România are la dispoziție peste 20 miliarde de euro prin PNRR, din care o parte substanțială pentru zona de digitalizare, dar și cu un risc semnificativ de a pierde mulți bani din cauza unor măsuri neimplementate. Ca țară, avem o absorbție destul de modestă până acum, de exemplu, pentru “Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare” aveam la finalul anului 2024 o rată de absorbție de doar 6,99%, iar termenul de finalizare stipulat în cadrul acordului de finanțare cu Uniunea Europeană pentru PNRR, este 2026", a explicat Adrian Văduva, directorul general adjunct al Trencadis.

Bittnet Systems semnează un contract consistent cu statul printr-o companie din grup CITEȘTE ȘI Bittnet Systems semnează un contract consistent cu statul printr-o companie din grup

În această situație, Trencadis anticipeaza o avalanșă de proiecte lansate în viitorul foarte apropiat pentru care se va solicita un termen de implementare foarte scurt, lucru care pune presiune pe întreg lanțul de implementare.

"Vedem multe firme care sunt afectate, de exemplu, zona de automotive al cărui declin afectează tot lanțul logistic din spate, sau care își reduc activitatea în off-shore și care, din păcate, au ajuns să influențeze și subsidiarele din România, chiar dacă într-o mult mai mică măsură decât în alte țări. De asemenea, mai sunt firme care aleg să își transfere activitatea spre alte centre de servicii, având în vedere doar componenta de cost. Toate aceste aspecte duc spre o posibilă contractare a pieței de IT - este o problemă reală care poate fi contracarată, în perioada următoare, fix de proiectele de digitalizare publice", a spus Văduva.

Cu sediul în București, Trencadis Corp este specializată în activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client) - cod CAEN 6201 și a raportat în 2023 afaceri de 167 milioane de lei (+37% față de 2022) și un profit net de 6,05 milioane de lei (+50% față de 2022).

viewscnt
Afla mai multe despre
trencadis
actionariat
adrian văduva
marian murguleț