DeepSeek, în atenția autorităților europene de protecție a datelor; posibile măsuri suplimentare

IT&C   
DeepSeek, în atenția autorităților europene de protecție a datelor; posibile măsuri suplimentare

Startupul chinez de inteligență artificială DeepSeek ar putea fi supus unor noi măsuri din partea autorităților naționale de reglementare din Europa, a avertizat Comitetul European pentru Protecția Datelor (EDPB), subliniind îngrijorările blocului comunitar cu privire la popularitatea tot mai mare a acestui chatbot accesibil ca preț, transmite Reuters.

Reglementatorii europeni în domeniul confidențialității au discutat cazul DeepSeek în cadrul unei reuniuni lunare, după ce Italia a blocat chatbotul din cauza lipsei de transparență privind utilizarea datelor personale. De asemenea, autoritățile din Franța, Olanda, Belgia, Luxemburg și alte state au cerut explicații privind practicile startupului chinez de colectare a datelor, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Bill Gates s-a declarat uimit de declinul Intel. Compania nu a reușit să profite de boom-ul cipurilor AI: „A ratat revoluția” CITEȘTE ȘI Bill Gates s-a declarat uimit de declinul Intel. Compania nu a reușit să profite de boom-ul cipurilor AI: „A ratat revoluția”

”Mai multe autorități naționale pentru protecția datelor au inițiat deja acțiuni împotriva DeepSeek, iar în viitor ar putea urma și alte măsuri”, a declarat un purtător de cuvânt al EDPB, într-un email transmis presei după întâlnire.

Extinderea supravegherii asupra inteligenței artificiale

Îngrijorările legate de DeepSeek au determinat EDPB să extindă domeniul de aplicare al grupului de lucru creat în aprilie 2023, care avea inițial rolul de a coordona măsurile de reglementare în domeniul inteligenței artificiale.

Până acum, acest taskforce s-a concentrat exclusiv pe ChatGPT, dezvoltat de OpenAI, cu sprijinul Microsoft.

”Membrii EDPB au subliniat necesitatea de a coordona acțiunile autorităților de protecție a datelor în probleme urgente și sensibile, iar în acest scop va fi creată o echipă de răspuns rapid”, a precizat purtătorul de cuvânt al comitetului european.

UE lansează inițiativa InvestAI pentru a mobiliza investiții în valoare de 200 de miliarde de euro în Inteligența Artificială CITEȘTE ȘI UE lansează inițiativa InvestAI pentru a mobiliza investiții în valoare de 200 de miliarde de euro în Inteligența Artificială

UE își consolidează protecția datelor în fața expansiunii AI

Uniunea Europeană se află în prima linie a protejării drepturilor cetățenilor săi în materie de confidențialitate. Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR), intrat în vigoare în 2018, este considerat cea mai strictă legislație privind protecția datelor la nivel global.

În acest context, autoritățile europene examinează cu atenție modul în care companiile de inteligență artificială, inclusiv DeepSeek, gestionează informațiile personale ale utilizatorilor. Posibilele măsuri suplimentare împotriva startupului chinez ar putea duce la restricționarea accesului acestuia pe piața europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
deepseek
edpb