DECIZIE Când va fi disponibilă viitoarea platformă IT destinată combaterii comerțului ilicit cu produse din tutun

DECIZIE Când va fi disponibilă viitoarea platformă IT destinată combaterii comerțului ilicit cu produse din tutun
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 27 aug 2024

Asocierea Maguay Computers (lider) și Phoenix IT a câștigat, din postura de unic ofertant, o licitație organizată de Imprimeria Națională pentru închirierea unei platforme IT care va furniza serviciile de emitent ID în vederea asigurării trasabilității și securității în domeniul produselor din tutun, conform datelor Profit.ro.

Contractul a fost semnat pentru 32,94 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat la 33,24 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 5 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
ANCOM: Acoperirea națională cu tehnologii pe fibră optică pentru internet de cel puțin 1 Gbps este de peste 93% CITEȘTE ȘI ANCOM: Acoperirea națională cu tehnologii pe fibră optică pentru internet de cel puțin 1 Gbps este de peste 93%
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Realizarea proiectului urmărește definirea unui instrument eficace de combatere a comerțului ilicit cu produse din tutun, creșterea gradului de eficiență a controlului și a schimbului de date în vederea reducerii comerțului ilicit cu produse din tutun și creșterea nivelului de automatizare, de protecție și de accesibilitate a datelor", scrie în caietul de sarcini aferent procedurii de achiziție.

Prestarea efectivă a serviciilor de închiriere platformă și mentenanță aferente contractului va începe la data de 1 noiembrie 2024.

Mai multe detalii AICI.

Maguay Computers București a fost înființată în 1999, are ca obiect de activitate fabricarea calculatoarelor si a echipamentelor periferice și este controlată integral de Eduard Ion Pughin, conform termene.ro.

În 2023, compania a consemnat afaceri de 212,12 milioane de lei, de la 123,57 milioane de lei în 2022, iar profitul net a urcat de la 4,14 milioane de lei la 17,2 milioane de lei.

REVISAL va fi înlocuit. Vodafone va încasa aproape 53 milioane de lei CITEȘTE ȘI REVISAL va fi înlocuit. Vodafone va încasa aproape 53 milioane de lei

Phoenix IT a fost înființată în anul 2004, are sediul în Brașov și desfășoară activități de fabricare a calculatoarelor și a echipamentelor periferice. În 2023, societatea a consemnat afaceri de 131,47 milioane de lei, de la 51,88 milioane de lei în 2022. Profitul net a urcat față de 2022, de la 2,43 milioane de lei la 16,64 milioane de lei.

Compania este controlată integral de Corvin Gabriel Pughin.

Compania "Imprimeria Națională" este controlată integral de Ministerul Finanțelor și asigură cadrul pentru utilizarea, emiterea și circulația hârtiilor de valoare, a formularelor tipizate cu regim special, comune sau specifice pe economie, a tipăriturilor cu caracter special.

Afacerile companiei au coborât la 552,23 milioane de lei în 2023, de la 682 milioane de lei în 2022, iar profitul net a scăzut la 320,14 milioane de lei, comparativ cu 3407,67 milioane de lei în anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
imprimeria nationala
platforma
tutun
comert ilicit