Creștere a acțiunilor Trump Media, marți, înainte de dezbaterea dintre Donald Trump și Kamala Harris, după săptămâni de scădere

Creștere a acțiunilor Trump Media, marți, înainte de dezbaterea dintre Donald Trump și Kamala Harris, după săptămâni de scădere
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2024

Acțiunile Trump Media & Technology Group, companie deținută majoritar de fostul președinte american Donald Trump, au crescut pentru a doua zi, marți, înaintea unei dezbateri dintre candidatul republican la președinție și vicepreședintele Kamala Harris, transmite Reuters.

În urma creșterii cu peste 4% a acțiunilor Trump Media, valoarea participației lui Trump a urcat la 2,2 miliarde de dolari, cu câteva zile înainte ca el și altor persoane din interior să li se permită să-și vândă acțiunile pentru prima dată de la listarea publică a companiei, în martie.

Urmărește-ne și pe Google News

Trump și candidata democrată Harris se întâlnesc pentru prima dată marți seară, în singura lor dezbatere programată, o ciocnire care s-ar putea dovedi crucială în cursa lor directă pentru Casa Albă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acțiunile Trump Media au crescut cu aproximativ 11% în decurs de o săptămână, până luni inclusiv.

Curtea de Justiție a UE aprobă o amendă antitrust de 2,4 miliarde de euro pentru Google CITEȘTE ȘI Curtea de Justiție a UE aprobă o amendă antitrust de 2,4 miliarde de euro pentru Google

”Este cu siguranță un indicator al entuziasmului înaintea dezbaterii și sperăm că Trump se va descurca bine în această seară. Sunt susținători ai lui Trump care spun: Voi cumpăra DJT pentru că îl susțin pe Trump, ca și cum ar fi o declarație”, a spus Dennis Dick, trader la firma Triple D Trading din Ontario, Canada.

Creșterea acțiunilor Trump Media, care deține aplicația de socializare Truth Social, urmează săptămânilor de scăderi care le-au dus săptămâna trecută la minime record, deoarece Harris a redus sau anulat avantajul lui Trump în sondaje, înainte de alegerile din 5 noiembrie.

Dezbaterea urmează unui sondaj publicat duminică, care arată că Trump a urcat cu un punct procentual față de Harris, la 48%-47%.

Cu opt săptămâni până la alegeri, contractele pentru o victorie Harris se tranzacționează la 53 de cenți, cu o posibilă plată de 1 USD, pe platforma de pariuri politice PredictIt. Contractele pentru o victorie a lui Trump sunt la 52 de cenți.

Valoarea de piață a Trump Media a crescut pentru scurt timp la aproape 10 miliarde de dolari după listarea sa la bursă, în martie, ridicată parțial de susținătorii lui Trump care pariau că va câștiga alegerile.

Strategii spun că valoarea bursieră a Trump Media, acum la 3,8 miliarde de dolari, nu are legătură cu fundamentele sale de afaceri. Pentru trimestrul încheiat în iunie, Trump Media a raportat o pierdere de 16,4 milioane de dolari și un venit de 837.000 de dolari - echivalent cu vânzările a două magazine Starbucks.

Potrivit prevederilor legate de listarea Trump Media, Trump și alți insideri vor avea voie să vândă acțiuni începând cu sfârșitul acestei luni, fiind posibil să inunde piața cu acțiuni suplimentare.

Dacă prețul acțiunilor rămâne la sau peste 12 USD pentru oricare 20 de zile de tranzacționare începând cu 22 august, atunci Trump va fi liber să vândă acțiuni începând cu 20 septembrie. În caz contrar, el este eligibil să vândă acțiuni începând cu 26 septembrie. Preșul acțiunilor Trump Media era marți la 18,85 USD pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
truth social
donald trump