Connections Consult a câștigat, din postura de unic ofertant, o licitație inițiată Agenția Națională de Transplant (ANT) pentru implementarea unui sistem informatic integrat și echipamente hardware și de comunicații în cadrul proiectului DIGITANT - Digitalizarea Agenției Naționale de Transplant prin implementarea tehnologiilor inovatoare.
Compania va încasa suma de 4,633 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 4,776 milioane de lei, fără TVA.

3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Contractul se va încheia peste șase luni, în septembrie 2025.
"Obiectul procedurii constă în achiziționarea serviciilor de “Implementare sistem informatic integrat și echipamente hardware și de comunicații” în cadrul proiectului “DIGITANT - Digitalizarea Agenției Naționale de Transplant prin implementarea tehnologiilor inovatoare”.
Prin proiectul de digitalizare se dorește implementarea unei soluții moderne, complete și coerente, flexibile și scalabile. Infrastructura IT solicitată va asigura atât găzduirea soluțiilor software, cât și stocarea documentelor și virtualizările necesare asigurării fiabilității și securității cibernetice la nivelul instituției", scrie în caietul de sarcini al licitației.

Soluția de digitalizare va consta în realizarea unei infrastructuri informatice și a unui sistem informatic integrat care să digitizeze, automatizeze parțial și unifice, din punct de vedere al practicilor, activitățile compartimentelor non-clinice din cadrul ANT.
"Acest lucru va conduce la o viteză crescută de rezolvare a sarcinilor, o comunicare (inclusiv raportare) mai rapidă și mai precisă între compartimentele ANT, respectiv între ANT și alte instituții, precum și facilitarea oportunității de luare a deciziilor bazate pe date, pentru a obține rezultatele așteptate într-un mod eficace", mai scrie în document.
În prezent, ANT operează cu o structură informatică minimală, care deservește exclusiv personalul de la sediul din București al instituției, și nu acoperă nevoile angajaților – coordonatori regionali de transplant din unitățile acreditate pentru aceste acțiuni. Astfel, toate mijloacele fixe și obiectele de inventar ale ANT în domeniul tehnologiei informației se rezumă la 12 stații de lucru, o centrală telefonică a unui furnizor de servicii de telecomunicații, în afara gestiunii instituției, și 2 servere gestionate de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

"Funcționarea de bază a instituției se realizează, în prezent, aproape în totalitate offline, având în vedere numărul restrâns de active corporale și necorporale existente la nivelul instituției în ceea ce privește tehnologiile digitale.
Cu excepția comunicărilor financiar – bugetare, care se desfășoară prin intermediul platformelor specializate, Forexebug sau Spațiul Privat Virtual, majoritatea documentelor necesare compartimentelor – suport ale instituției (secretariat, resurse umane, juridic, achiziții publice) sunt elaborate pe stațiile de lucru ale angajaților, urmând a fi imprimate, semnate conform procedurilor operaționale în vigoare și comunicate poștal sau prim e-mail, ulterior scanării documentului aprobat.
Echipamentele existente asigură strict aceste două funcții (elaborare și imprimare-scanare de documente), astfel încât nevoia de extindere și modernizare a infrastructurii de tehnologia informației este urgentă", se arată în documentația licitației.

Agenția Națională de Transplant este instituție publică cu personalitate juridică, organ de specialitate în subordinea Ministerului Sănătății, și reprezintă autoritatea competentă în domeniul transplantului care realizează politicile și programul național de transplant de organe, țesuturi și celule de origine umană.
Connections Consult desfășoară activități de consultanță în tehnologia informației (cod CAEN 6202) din anul 2005 și a închis anul 2024 cu un profit net de 8,84 milioane lei, în scădere cu 21,35% față de cel de 11,24 milioane lei din 2023. Mai multe detalii AICI.
Societatea este deținută de Bogdan Florea - 67,4037% și mai multe persoane fizice - 9,7% și juridice - 22,9%, conform termene.ro.