WhatsApp se pregătește să lanseze interoperabilitatea cu alte aplicații

WhatsApp se pregătește să lanseze interoperabilitatea cu alte aplicații
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 sep 2024

Meta a prezentat modul în care va aborda problematica interoperabilității, impusă de noile norme europene, în cazul celor două aplicații de comunicare pe care le deține, WhatsApp și Messenger.

Gigantul american, deși nu a spus exact când vor putea utilizatorii WhatsApp și Messenger să comunice cu cei ai altor aplicații, promite că va oferi o funcționalitate ridicată, mult peste cerințele legislației europene.

Urmărește-ne și pe Google News

În primul rând, utilizatorii vor primi o notificare în momentul în care noua facilitate va fi implementată și vor putea să comunice cu cei care folosesc altă aplicație.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Tentativă de atacuri de tip spoofing la adresa clienților UniCredit Bank și ING CITEȘTE ȘI Tentativă de atacuri de tip spoofing la adresa clienților UniCredit Bank și ING

În al doilea rând, utilizatorii vor avea de ales între a ține mesajele care vin dinspre alte platforme separat sau la un loc cu cele pe care le schimbă cu ceilalți utilizatori de WhatsApp sau Messenger.

Mai mult, compania spune că va suporta multe dintre funcțiile avansate, precum reacțiile la mesaje, răspunsurile rapide, indicatorii de scriere și confirmările de primire.

În plus, de anul viitor vor fi suportate grupurile de discuții mixte, la care vor putea participa utilizatorii WhatsApp și Messenger împreună cu cei ai altor servicii, iar din 2027 interoperabilitatea va include și comunicarea video.

Pentru a comunica cu aplicațiile Meta, dezvoltatorii aplicațiilor terțe trebuie să-și facă și ei temele. De exemplu, acestea trebuie să suporte protocolul de criptare Signal pentru a nu fi redus nivelul de siguranță în momentul activării interoperabilității.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
whatsapp
messanger
interoperabilitate
comunicare