Acțiunile Nvidia au devenit ”cele mai importante acțiuni” din lume, amplificând presiunea asupra viitorului raport financiar

Acțiunile Nvidia au devenit ”cele mai importante acțiuni” din lume, amplificând presiunea asupra viitorului raport financiar
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2024

Pentru investitorii Nvidia, ultimii doi ani au fost o plimbare plăcută. Dar recent au fost ca și când s-ar fi aflat într-un carusel. În calitate de beneficiar principal al boom-ului inteligenței artificiale, Nvidia a beneficiat de o creștere de nouă ori a capitalizării sale de piață, de la sfârșitul anului 2022. Dar, după ce a atins un record în iunie și a devenit pentru scurt timp cea mai valoroasă companie publică din lume, Nvidia a pierdut aproape 30% din valoarea sa în următoarele șapte săptămâni, scăzând aproximativ 800 de miliarde de dolari în capitalizarea pieței, relatează CNBC.

Acum, acțiunile Nivida se află în mijlocul uunei creșteri care a urcat prețul acestora la aproximativ 7% de maximul lor istoric, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV FOTO City Grill cumpără un celebru restaurant. Va fi redeschis sub forma unui concept nou, dedicat generației Z și Y CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO City Grill cumpără un celebru restaurant. Va fi redeschis sub forma unui concept nou, dedicat generației Z și Y
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Întrucât producătorul de cipuri va raporta rezultatele trimestriale, volatilitatea acțiunilor este de mare importanță pentru Wall Street.

Orice indiciu că cererea de AI este în scădere sau că un client lider de servicii cloud își strânge modest cureaua se poate traduce într-o scădere semnificativă a veniturilor.

”În prezent sunt cele mai importante acțiuni din lume. Dacă depun un ou, ar fi o problemă majoră pentru întreaga piață. Cred că vor surprinde în sens pozitiv”, a declarat Eric Jackson, de la EMJ Capital, pentru CNBC, săptămâna trecută.

Raportul Nvidia va veni la câteva săptămâni după ce alte companie de tehnologie cu megacap au raportat rezultatele financiare.

Numele companiei a fost menționat în timpul apelurilor apeluri companiilor respective cu analiștii, în timp ce Microsoft , Alphabet, Meta, Amazon și Tesla cheltuie foarte mult pe unitățile de procesare grafică (GPU) ale Nvidia.

Analiștii se așteaptă la un al patrulea trimestru consecutiv de creștere cu trei cifre pentru Nvidia, dar intr-un ritm redus de 112%, la 28,7 miliarde de dolari, potrivit LSEG. De aici, comparațiile de la an la an devin mult mai dure, iar creșterea este  așteptată să încetinească în fiecare dintre următoarele șase trimestre.

Smartphone-urile Pixel vor primi acces la Android 15 mai târziu decât în anii trecuți CITEȘTE ȘI Smartphone-urile Pixel vor primi acces la Android 15 mai târziu decât în anii trecuți

Investitorii vor acorda o atenție deosebită previziunilor Nvidia pentru trimestrul care începe în octombrie. Se estimează că compania va avea o creștere de aproximativ 75%, până la 31,7 miliarde de dolari.

Previziunile optimiste vor sugera că clienții cu buzunare adânci ai Nvidia semnalează o dorință continuă de a-și deschide portofelele pentru dezvoltarea AI, în timp ce o prognoză dezamăgitoare ar putea ridica îngrijorarea că cheltuielile cu infrastructura au devenit mai mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
acțiuni