Yenul japonez se prăbușește la cel mai mic nivel din 1986 în raport cu dolarul

Yenul japonez se prăbușește la cel mai mic nivel din 1986 în raport cu dolarul
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 17:37

Yenul japonez a scăzut astăzi la cel mai mic nivel din 1986 în raport cu dolarul, ținând piețele valutare în alertă pentru orice semn de intervenție din partea autorităților japoneze pentru a stimula moneda asediată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Dolarul american se tranzacționa astăzi la 160,39 yeni, un nivel văzut pentru ultima dată în decembrie 1986, în timp ce diferența de dobânzi între cele două țări continua să afecteze moneda Japoniei, arată Reuters.

UE anunță închiderea „celei mai mari portițe” prin care Rusia evita sancțiunile CITEȘTE ȘI UE anunță închiderea „celei mai mari portițe” prin care Rusia evita sancțiunile

În aprilie, yenul japonez a scăzut pe piețele asiatice, la 160 de unități în raport cu dolarul american și a atins pentru scurt timp 160,03 de unități față de dolar, cel mai slab nivel din aprilie 1990, când a ajuns la 160,15.

Moneda și-a revenit ulterior, fiind tranzacționată la acel moment în jurul valorii de 156,5 de unități față de dolar.

UE renunță temporar la o parte din birocrația impusă companiilor. Obligații de raportare, amânate 2 ani CITEȘTE ȘI UE renunță temporar la o parte din birocrația impusă companiilor. Obligații de raportare, amânate 2 ani

Autoritățile japoneze au avertizat în mod repetat împotriva mișcărilor „excesive” ale yenului, dar nu au făcut niciun anunț oficial privind susținerea monedei. Unii observatori ai pieței bănuiau că autoritățile vor interveni la nivelul 155, dar yenul a depășit acest prag săptămâna trecută.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
yen
dolar