Șeful UniCredit a invitat echipa managerială de la Commerzbank la discuții privind o posibilă fuziune

Șeful UniCredit a invitat echipa managerială de la Commerzbank la discuții privind o posibilă fuziune
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 16:42

Directorul general de la grupul bancar italian UniCredit, Andrea Orcel, a abordat echipa managerială de la banca germană Commerzbank, lansând o invitație la discuții pentru o posibilă fuziune, a declarat pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar.

Anterior, UniCredit, a doua mare bancă italiană, a informat că a preluat o participație de 9% la Commerzbank, iar aproape jumătate din această participație a fost preluată de la Guvernul german, care vrea să iasă din capitalul Commerzbank, la 16 ani după ce a intervenit pentru salvarea băncii.

Urmărește-ne și pe Google News
Prețul camioanelor fără emisii poluante trebuie să se reducă la jumătate pentru ca acestea să devină o alternativă accesibilă - studiu CITEȘTE ȘI Prețul camioanelor fără emisii poluante trebuie să se reducă la jumătate pentru ca acestea să devină o alternativă accesibilă - studiu
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Abordarea UniCredit este cel mai puternic semnal că banca italiană vrea să preia Commerzbank.

Un purtător de cuvânt de la Commerzbank, care va organiza miercuri seara o reuniune a Consiliului de administrație pentru a discuta subiectul UniCredit, nu a confirmat dar nici nu a infirmat că a fost făcută o abordare, scrie Agerpres.

Analiștii susțin de mult timp că o fuziune între UniCredit și Commerzbank ar fi una dintre cele mai atractive combinații din sectorul bancar european, având în vedere că există foarte puține suprapuneri regionale între operațiunile germane ale celor două bănci. HypoVereinsbank, pe care UniCredit a cumpărat-o în 2005, este mai profitabilă decât Commerzbank și are o prezență puternică în regiunile Bavaria și Hamburg, în timp ce Commerzbank este prezentă pe întreg teritoriul Germaniei.

O fuziune între UniCredit și Commerzbank, un proiect pe care grupul bancar italian l-a mai analizat și în 2019, ar fi fost prima mare tranzacție transfrontalieră din sectorul bancar european care este unul fragmentat. Această fragmentare a pieței bancare europene este un handicap pentru băncile de pe continent, care au pierdut teren în raport cu rivalii americani în ceea ce privește profitabilitatea și cota de piață.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Services.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
commerzbank