Iranul atacă Israelul - Indicele american Dow scade cu 200 de puncte, Nasdaq cu aproape 2%, prețul petrolului crește

Iranul atacă Israelul - Indicele american Dow scade cu 200 de puncte, Nasdaq cu aproape 2%, prețul petrolului crește
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 21:12

Acțiunile au scăzut pe Wall Street, deoarece escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu a temperat entuziasmului investitorilor după un trimestru puternic, transmite CNBC.

VEZI AICI ȘI VIDEO Iranul a lansat rachete către Israel. Biden ordonă armatei SUA să ajute la apărarea Israelului. Atacul este de mare amploare. Zboruri suspendate

Urmărește-ne și pe Google News

Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 238 de puncte, sau cu 0,4%. S&P 500 a scăzut cu 1,1%, iar Nasdaq Composite a pierdut 1,9%, arată news.ro.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
VIDEO Jimmy Carter împlinește 100 de ani, o aniversare inedită CITEȘTE ȘI VIDEO Jimmy Carter împlinește 100 de ani, o aniversare inedită

Prețul țițeiului West Texas Intermediate a crescut cu 5% după ce Forțele de Apărare ale Israelului au declarat că Iranul trage cu rachete în țară.

O creștere a indicelui de volatilitate CBOE (VIX) , cunoscut și sub numele de indicatorul fricii de pe Wall Street, peste nivelul 20, a subliniat îngrijorarea tot mai mare în rândul comercianților.

”Frica de contagiune este întotdeauna destabilizatoare. În afară, desigur, de impactul primordial asupra vieților, piețele sunt afectate direct atunci când există forțe care aproape promit un anumit nivel de destabilizare”, a spus Keith Buchanan, manager senior de portofoliu la Globalt Investments.

FOTO Start pentru loturile montane ale Autostrăzii Unirii. Vor avea nu mai puțin de 38 de tuneluri și 183 de poduri CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru loturile montane ale Autostrăzii Unirii. Vor avea nu mai puțin de 38 de tuneluri și 183 de poduri

Aproximativ 4 din fiecare 5 acțiuni din cadrul S&P 500 s-au tranzacționat în scădere marți, evidențiind problemele mari pentru piață.

Dar sectorul  energiei din cadrul  S&P 500 s-a diferențiat în mod semnificativ, în urma informațiilor privind conflictul din Orientul Mijlociu, urcând cu peste 1%.

ULTIMA ORĂ Plenul Parlamentului a votat noua conducere a BNR. Isărescu, din nou guvernator, cu 286 voturi pentru și 55 contra CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Plenul Parlamentului a votat noua conducere a BNR. Isărescu, din nou guvernator, cu 286 voturi pentru și 55 contra

Sectorul tehnologiei au simțit greul scăderilor de marți, explicând pierderile uriașe ale Nasdaq. Acțiunile Tesla, Nvidia și Apple au scăzut cu peste 3%. Dar acțiunile Meta au avut o evoluție pozitivă, crescând aproape de maximele istorice.

Acțiunile cu capitalizare mică au fost, de asemenea, lovite, Russell 2000 coborândmai mult de 1%.

Declinul de marți vine după ce S&P 500 și Dow au înregistrat recorduri de închidere în sesiunea anterioară, care a marcat sfârșitul lunii și trimestrului de tranzacționare.

GRAFICE Scumpire a gazului în prima zi a lunii pe BRM, în pofida depozitelor pline și a exportului masiv echivalent cu 40% din producția internă. Importurile s-au prăbușit CITEȘTE ȘI GRAFICE Scumpire a gazului în prima zi a lunii pe BRM, în pofida depozitelor pline și a exportului masiv echivalent cu 40% din producția internă. Importurile s-au prăbușit

Septembrie este de obicei cea mai proastă lună a anului pentru acțiuni, dar de data aceasta a contrazis tendințele anterioare. Cei trei indici majori ai Wall Street au înregistrat câștiguri lunare și a fost primul septembrie pozitiv pentru S&P 500 din 2019. S&P 500, Dow și Nasdaq au încheiat, de asemenea, al treilea trimestru în teritoriu pozitiv.

Acțiunile au avansat luni chiar și după ce președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat că banca centrală ”nu se află pe niciun curs prestabilit” când vine vorba de următorii pași pentru politica dobânzilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
israel